ELTE-s színvonal szombathelyi specialitásokkal

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2022.01.27.
ELTE-s színvonal szombathelyi specialitásokkal

Az általános felvételi eljárásban megtartotta második nyílt napját a Savaria Egyetemi Központ (SEK) január 26-án, amelyen a felvételizők oktatóktól és hallgatóktól egyaránt informálódhattak az őket érdeklő képzésekről.

A rendezvényen a vírushelyzet miatt legfeljebb százötven fő vehetett részt, a járványügyi szabályok betartásával, maszkban, a tizennyolc éven felüliek pedig védettségi igazolvány birtokában.

A megjelenteket Lenkai Nóra, a SEK rektori biztosa köszöntötte, aki elmondta, az ELTE ötvennél is több szakkal áll a továbbtanulni vágyók rendelkezésére Szombathelyen. Aki itt lesz egyetemista, családias hangulatú campusra kerül, és nem csak színvonalas oktatásban részesül, hanem pezsgő közösségi élet is várja. Az ELTE-s diploma pedig rendkívül jó ajánlólevél a munkaerőpiacon.

A nyílt napon információkat lehetett szerezni az idei felvételivel kapcsolatos aktualitásokról, újdonságokról, a szakok képviselői pedig nem csak a C–épületi aulában elhelyezett standoknál, hanem tájékoztató előadásokon is várták az érdeklődőket.

A program során több alkalommal is elhangzott: nincs „kis” és „nagy” ELTE, a vasi megyeszékhelyen is ugyanazt a diplomát lehet megszerezni, mint Budapesten, itt is azt a tantervet követik a kurzusok oktatói, mint fővárosi kollégáik. A képzés végén átadott diplomán pedig Borhy László rektor aláírása szerepel.

Ugyanakkor akadnak szombathelyi specialitások, amelyek a felvételizők számára a nívós képzés mellett még vonzóbbá tehetik a Savaria Egyetemi Központot. Ilyen például a kis létszámú, szinte személyre szabott oktatás és hogy az oktatók a campuson név szerint ismerik a hallgatókat.

A felsőoktatás anyagi vonatkozásait nézve pedig csábító lehet a Savaria Kiválósági Ösztöndíj: azok az elsőévesek, akik 400–449 ponttal kerültek be a képzésre, havi 40, akik 450 feletti pontszámmal, havi 80 ezer forintot kapnak egy tanéven át. De az is fontos szempont a továbbtanulásnál, hogy a hallgatónak lesz-e majd kollégiumi helye – Szombathelyen mindenki bekerülhet a diákszállásra, aki megfelel a pályázati feltételeknek.

A nyílt napon ajándéksorsolásra is sor került: egy pszichológia szak iránt érdeklődő diák tabletet, egy programtervező informatikus képzésre felvételiző pedig okosórát nyert.

ELTE-s színvonal szombathelyi specialitásokkal

ELTE-s színvonal szombathelyi specialitásokkal

0

/

0

0

/

0