Először szerveztek közös szakmai rendezvényt

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2019.11.13.
Először szerveztek közös szakmai rendezvényt

A Savaria Egyetemi Központ (SEK) Eötvös Loránd Tudományegyetemhez történt csatlakozása óta először szervezett egy szombathelyi és egy budapesti ELTE-tanszék közös szakmai rendezvényt: október 8-án a Földrajzi Tanszék vendégeként a Meteorológiai Tanszék kihelyezett szemináriumot tartott a SEK-en, hagyományteremtő szándékkal.

A fővárosból meteorológiai specializációs földrajz alapszakos, valamint meteorológus mesterszakos hallgatók érkeztek, akik helyi földrajztanár szakos társaikkal és az ELTE Bolyai gimnázium érdeklődő diákjaival egészültek ki.

A résztvevőket a házigazda nevében Lenner Tibor tanszékvezető köszöntötte, és bemutatta a megalapításának harmincöt éves jubileumát ebben a tanévben ünneplő Földrajzi Tanszéket, amelynek fő profilja a kezdeti évekhez hasonlóan az ELTE-csatlakozás óta ismét a pedagógusképzés.

Mészáros Róbert, a Meteorológiai Tanszék vezetője rövid bevezetőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon egyedül az ELTE folytat meteorológusképzést. A tanszék oktatói tudományos munkájuk során a klímaváltozás kutatásával, légszennyezettség-vizsgálatokkal, az időjárás-előrejelzés és a humán meteorológia kérdéseivel foglalkoznak.

A szemináriumon jelen lévők két előadót hallgathattak meg a Forrásközpont Konferenciatermében: a Péczely-kódokról és felhasználásukról a szombathelyi tanszéket alapító, majd vezető Károssy Csaba nyugalmazott főiskolai tanár, a humánmeteorológia mindennapi életben betöltött szerepéről Ács Ferenc, a Meteorológiai Tanszék docense beszélt.

A Földrajzi Tanszék a jövőre nézve azt tervezi, hogy az ELTE budapesti Földrajz- és Földtudományi Intézetének más tanszékeivel is szakmai kapcsolatokat épít.

Először szerveztek közös szakmai rendezvényt

Először szerveztek közös szakmai rendezvényt

0

/

0

0

/

0