Élményekkel telve távoztak a bolyaisok

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2019.05.15.
Élményekkel telve távoztak a bolyaisok

A május 8-i Élménynapon számos érdekes program várta a gyakorló iskola diákjait a Savaria Egyetemi Központban (SEK): a tolmácsolási technikától az online marketing világán át a molekuláris szimulációig terjedt a színes kínálat.

A SEK öt éve szervez az érettségi szünet idején Élménynapot az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákjai számára. Az Élménynapon főképp a tizenegyedikes tanulók vesznek részt, akik – lévén akövetkező évben felvételizők – mindenekelőtt egy, a felsőoktatási felvételi eljárással kapcsolatos tájékoztatót is meghallgathatnak, amelyen számos hasznos információ, a továbbtanulás megalapozott tervezéséhez szükséges tipp hangzik el.

Az idei élményprogramok összeállításakor is arra törekedtek a szervezők, hogy a legkülönfélébb érdeklődésű diákok is jól érezzék magukat a Savaria Egyetemi Központban.

Akadtak olyan programok, amelyek segítségével az egyetemi órák hangulatába lehetett belekóstolni: ilyen volt például a germanisztika szakosok konszekutív tolmácsolás szemináriuma és a zenei tanszék órája.

A közgazdaság iránt érdeklődők az online marketing kulisszatitkaiba pillanthattak be, a kémiára fogékonyak diákokat a molekuláris szimuláció kápráztatta el, a földrajz szerelmesei vetített képes előadás segítségével Oroszországba „utazhattak el”, a vizuális művészetek iránt érdeklődők próbára tehették kézügyességüket. Voltak, akiket ökológiai lábnyomuk nagysága vagy éppen a mechanikai kísérletek érdekeltek, mások a szombathelyi regionális szennyvíztisztító működéséről tudhattak meg részleteket.

Élményekkel telve távoztak a bolyaisok

Élményekkel telve távoztak a bolyaisok

0

/

0

0

/

0