Elkezdődött a SEK Sportcsarnokának felújítása

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2019.05.27.
Elkezdődött a SEK Sportcsarnokának felújítása

A Savaria Egyetemi Központ Sportcsarnokát 1991-ben adták át, azóta jelentősebb felújítási munkákat nem végeztek benne. A csarnokban az egyre intenzívebb használatot leginkább a parketta sínylette meg, amely mostanra olyan állapotúvá vált, hogy időszerű lett a cseréje. A felújítást megrendelő Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SZoESE) május 12-én adta át a kivitelezőnek a munkaterületet.

Ottjártunkkor a Sportcsarnokban a szakemberek már csaknem teljesen felbontották a parkettát. Kívés István sportközpont vezetőtől megtudtuk, a hatvanmillió forintos összeg társasági adó támogatásból (tao) és az ELTE önrészéből áll. A pénz legnagyobb részét a parketta cseréjére költik. Az új parketta nem csak szép lesz, de jobb ruganyossága miatt sportolási célokra sokkal inkább megfelel majd, mint a korábbi, így az elhasználódása is lassabb lesz.

Kívés István elmondta, sor kerül még a Sportcsarnok lelátójának felújítására, kicserélik az eredményjelző táblát, valamint új, magyar fejlesztésű, kimondottan hasonló létesítményekbe tervezett, minden igényt kielégítő hangosító berendezést szerelnek fel.

A Sportcsarnokban a szakemberek június 30-ig végeznek a munkával.A pénzből jut a tornaterem rekonstrukciójára is: a bordásfalat felújítással varázsolják újjá és kifestik a helyiséget.

Kívés István arról is beszélt, hogy a közeljövő tervei között szerepel a Sportcsarnok fűtési rendszerének korszerűsítése, pályázati forrásból, bő húszmillió forintos beruházással.

Elkezdődött a SEK Sportcsarnokának felújítása

Elkezdődött a SEK Sportcsarnokának felújítása

0

/

0

0

/

0