Élénk érdeklődés képzéseink iránt az Educatión

Kleinhappel Miklós; Fotó: Gaspari Gábor | 2022.01.20.
Élénk érdeklődés képzéseink iránt az Educatión

Idén is a legnépszerűbbek közé tartozott az ELTE standja az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. A rendezvény mindhárom napján képviseltette magát a Savaria Egyetemi Központ (SEK) is. A továbbtanulás előtt állók szép számmal érdeklődtek az egyetem szombathelyi képzései iránt.

Több mint 44 ezer látogató és 108 kiállító vett részt január 13. és 15. között a 22. Educatión. A pályaválasztók körében két évtizede rendkívül népszerű oktatási szakkiállításnak idén ismét a Hungexpo adott otthont.

Az ELTE standjánál összesen közel 8 ezren érdeklődtek személyesen. A szakkiállítás idén hibrid formában valósult meg, így az online térben az ELTE központi csatornáján kívül az egyes karokhoz is lehetett információért fordulni. A tájékozódást mindkét színtéren a Hallgatói Önkormányzat összesen több mint 200 önkéntese segítette.

Közöttük volt az ELTE HÖK Savaria képviseletében Molnár Dorottya, aki elmondta, a SEK standjánál kiemelt érdeklődést tapasztaltak a Szombathelyen nagy hagyományokkal rendelkező pedagógusképzési szakok iránt.

Kiderült, a felvételizők előtt nem ismeretlen a szeptemberben az ország hat egyetemének hét képzőhelyén
(a vasi megyeszékhelyen is) elinduló természettudomány–környezettan, vagyis Z-szak sem.

Sokakat akartak tájékozódni a pszichológia, valamint a gazdálkodástudományi szakokkal kapcsolatos tudnivalókról.

A szombathelyi hallgatókhoz intézett kérdések alapján az is leszűrhető, hogy a leendő egyetemisták számára fontos a színes egyetemi élet, a campus infrastruktúrája és hogy mennyire hallgatóbarát oktatói gárda várja őket, tette hozzá Molnár Dorottya.

Borhy László rektor a nyitónapon üdvözölte a jelenlévőket, és mutatta be az egyetemet. Mint sok máson kívül elmondta, aki az ELTE-t választja, olyan közösség tagja lesz, amely az erősödő verseny ellenére is őrzi vezető helyét a hazai felsőoktatásban.