Együttműködik a SEK és a Rotary Club Szombathely

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2022.02.04.
Együttműködik a SEK és a Rotary Club Szombathely

Egy világszervezet, a Rotary helyi klubja és az ország legnívósabb és legnépszerűbb egyeteme, az ELTE szombathelyi campusa kötött együttműködési megállapodást február 2-án. A felek kiemelt célja a jótékonykodás és az önzetlen segítségnyújtás, elsősorban helyi és megyei társadalmi feladatok keretében.

Az aláírási ceremóniára a Savaria Egyetemi Központ Tanácstermében került sor.

A rendezvényen az előzményekről szólva Lenkai Nóra rektori biztos elmondta, vezetésével segítéSEK projekt néven két éve öltött intézményesített kereteket a campus társadalmi felelősségvállalási tevékenysége. A Savaria Egyetemi Központ a hallgatói önkormányzattal karöltve már eddig is több jótékonysági akciót is lebonyolított, és hozzájuk kötődik egyebek mellett a kórházban fekvő beteg gyermekeket segítő Amigos a gyermekekért Alapítvány helyi szervezetének megalapítása.

Lenkai Nóra hangsúlyozta, a SEK fontosnak tartja a szemléletformálást, hogy az egyetemisták, akik között szép számmal vannak pedagógushallgatók, diplomával a kezükben a mindennapjaik részének érezzék a társadalom érdekében végzett munkát.

Bár a Savaria Egyetemi Központ és a Rotary Club Szombathely együttműködése magától értetődőnek tűnik, az egymásra találás mégis csupán az utóbbi hónapokban kezdett felgyorsulni. Ahogy megismerték egymás tevékenységét, több kapcsolódási pontot is találtak, a segítségnyújtástól a szakmai és tudományos munkán át a hallgatók számára biztosítandó ösztöndíjprogramokban történő részvétel elősegítéséig.

Pammer István, a Rotary Club Szombathely elnöke emlékeztetett, az 1925-ben alapított szervezet története Magyarországon 1934-ben indult. A klubok a második világháború idején megszűntek, a ’80-as évek végétől alakultak újjá. Szombathelyen 1993 óta létezik Rotary Club, amelynek célja a barátság ápolásán keresztül alkalmat találva hasznosnak lenni mások számára, az önzetlen segítőkészség és a cselekvő humanizmus jegyében.

Az elnök hosszútávú baráti munkakapcsolatban gondolkodik a Savaria Egyetemi Központtal, amely révén helyi és nemzetközi projektjeikkel segíthetik a hallgatókat, akár a Rotary fiatalokból álló partnerszervezetében, a campus pedig közreműködik a klub által kitűzött célok megvalósításában, többek között a klub számára önkénteseket toboroz, de az oktatókra is számít, akiknek különféle témákban előadások tartására nyílik lehetősége a rotarys rendezvényeken.

Az együttműködési megállapodást Lenkai Nóra és Pammer István szentesítette kézjegyével, akik a Savaria Egyetemi Központot és a Rotary Club Szombathelyt illetően is mérföldkőnek nevezték a dokumentum aláírását.

Együttműködik a SEK és a Rotary Club Szombathely

Együttműködik a SEK és a Rotary Club Szombathely

0

/

0

0

/

0