Egyéniben és összebilincselve is meghódították a dobogót

PE | 2019.08.30.
Egyéniben és összebilincselve is meghódították a dobogót

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SZOESE) atlétái július végén két hazai extrém akadályfutó versenyen remekeltek.

A HunHarcos Extrém Akadályfutó Versenynek július 20-án a budapesti Lupa Beach elnevezésű strand adott otthont. Az akadályfutás a Lupa tó körül zajlott.

A Hun Harcos Magyarország első számú extrém akadályfutó kihívássorozata. Ez a verseny egyben az ország legnagyobb vizes akadályfutó versenye is.

A megmérettetésen a profi és az élmény futamokra lehetett nevezni. Aki az akadályokat hibátlanul teljesítette, az plusz emlékérmet kapott. A táv körülbelül hét kilométer volt. A szervezők próbáltak új és izgalmas akadályokat építeni, amik eltérnek az eddig megszokottaktól. Ez sikerült is nekik, ugyanakkor nem könnyű pályát állítottak össze. Az akadályok között újdonságnak számítottak a vizes akadályok, ilyen volt például a 220–230 méteres úszás vagy a búvárkodás.

A verseny összességében elég színesre sikeredett. A profi férfiak mezőnyében Kívés Bendegúz a második helyen ért célba, a profi nőknél Purgai Evelyn harmadik lett, nem sokkal lemaradva az első és a második helyezettektől.

Bendegúz:

"Nagyon egyedi és izgalmas volt a verseny. Együtt rajtolt az elit férfi mezőny. A jó futásom révén viszonylag nagy előnnyel találtam meg az akadályokat, amiknek az álcázáson túl egyedileg mindig volt valami fifikájuk is. Mire a többik odaértek, már csak le kellett nekik másolni a megoldásokat. Az utolsó akadállyal gyűlt meg a bajom, a későbbi győztes, Gyömrei Máté (a 2017-es Ninja Warrior Hungary című tévés ügyességi vetélkedőműsor győztese) beért, jobb megoldást választott és a maga javára döntötte el a versenyt."

Evelyn:

" A Bendegúz által elmondottak szerint zajlott az én versenyem is, de egy kicsit profibb tájékoztatás mellett talán nem ez lett volna a sorrend. Ezzel együtt élvezetes, változatos volt a verseny, mindenkinek tudom ajánlani, aki szereti az extrém kihívásokat."

Az ezt követő hétvégén, július 27-én újabb versenyen vettek részt a SZOESE női tagjai.

A tardosi Malomvölgyi tó körül zajlott a páros tematikájú Malibu Run akadályfutó verseny, melyen Süle Szilvia és Purgai Evelyn elhozták az abszolút első helyet, ezzel megelőzve a legjobb férfi–férfi, női–női, női–férfi váltók mindegyikét.

A majdnem nyolc kilométeres távot párban, összebilincselve kellett teljesíteni. Nagyon fontos volt, hogy meglegyen az összhang az egyes versenyző párok között, ami Szilviánál es Evelynnél a közös sportolói és versenyzői múltjuk miatt már megvolt, így nem okozott nagy nehézséget a közös munka.