Egyéni atlétikacsúcsok érmekkel

Kiválóan szerepeltek az ELTE Savaria Egyetemi Központ hallgatói a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SZoESE) színeiben az Atlétika országos vidékbajnokságon. Kovács Attila nyert, Jacsev Sámuel harmadik lett ötezer méteren, és mindketten nagyot javítottak az egyéni csúcsaikon.

Monstre atlétikai program zajlott Zalaegerszegen az elmúlt hétvégén. Ennek része volt az Országos Vidékbajnokság is, amelyen a férfi ötezer méteren eredetileg tízfős mezőnyre lehetett számítani, de mivel az induláshoz kvalifikáció kellett, végül öten állhattak rajthoz. A SZoESE 3 versenyzőt nevezett: Horváth Györgyöt, Kovács Attilát és Jacsev Sámuelt. Ott volt a Vasasból Molnár Ákos, aki az idei hegyifutó országos bajnokságot nyerte, valamint két évvel ezelőtti tíz kilométeres ob-n győztes Farkas Dáriusz (BEAC).

Szokásához híven Horváth Gyuri irányította a verseny első felét, másodmagával némi előnyt épített föl. Az üldözőboly azonban szintén jó tempóban haladt, és fölértek, majd kis „szélárnyékozás” után váltott vezetéssel tovább növelték az iramot, az addigi élen haladókat leszakították. Az utolsó körben Kovács Attila indított egy iramváltást, amit Molnár Ákos kétszáznál megkontrázott, egymás mellett értek a célegyenesbe.

A fej fej melletti küzdelemből néhány tizedmásodpercnyi előnnyel Attila került ki győztesen, és 14:47,45-ös óriási egyéni csúccsal vidékbajnoki címet szerzett. Jacsev Samu is részese volt a vezető triónak, 14:50,08-as szintén lenyűgöző egyéni csúccsal futott be a harmadik helyre. Gyuri lett a negyedik, még mindig tiszteletet parancsoló 14:57,05-ös eredménnyel.

Kívés István edző elmondta, büszke a fiúkra, izgalmas versenyt produkáltak. "Nagyon jó évünk van" – tette hozzá.

Eredmények: 
Férfi 5000 méter – 1. Kovács Attila, SZoESE 14:47.45 PB; 2. Molnár Ákos, Vasas 14:48.06 SB; 3. Jacsev Sámuel, SZoESE 14:50.08 PB; 4. Horváth György, SZoESE 14:57.05; 5. Farkas Dárius, BEAC 15:23.32

Kívés István | 2019.06.17.