Diplomakiállítás 2024

Diplomakiállítás 2024
05/24

2024. május 24. 17:00 - 18:00

Új Irokéz Galéria, 9700 Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 12. (a Szombathelyi Képtár alatt)

05/24

2024. május 24. 17:00 - 18:00

Új Irokéz Galéria, 9700 Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 12. (a Szombathelyi Képtár alatt)


Az ELTE Savaria Egyetemi Központ Vizuális Művészeti Tanszék képi ábrázolás szakos hallgatói a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan idén is diplomakiállítás keretében prezentálják a három év alatt megszerzett szakmai tudást, egy-egy mestermunkán keresztül.

A csoportos bemutatkozásnak a korábbi együttműködést folytatva ezúttal is az Irokéz Galéria ad helyet.

Tárlatnyitó: május 24-én 17 órakor.

Köszöntőt mond Borhy László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora és Horváth Soma, Szombathely MJV kultúráért is felelős alpolgármestere.

A kiállítást megnyitja Kovács László művészettörténész, a Vizuális Művészeti Tanszék alumni hallgatója.

Kiállítók
BURANITS Bertina, DÓRA Szófia Fanni, GALGÓCZI Nóra, HARCSÁS Eszter Krisztina, IGALI Virág, KÁMÁN Karolina Júlia, MIKLÓS Mirabel Veronika, MOLNÁR Fruzsina, NAGY Emese, SZABÓ Edina, TAKÁCS Enikő, VARJÚ Rebeka Noémi, ZELKÓ Jázmin képi ábrázolás BA nappalis hallgatói valamint,

FALTIS Roberta, KIRÁLY Klaudia, KOVÁCS Gábor, PAYER Annamária, SÁNTHA Beatrix képi ábrázolás BA levelezős hallgatók

„A válasz a kérdések kérdésére, az életre, az univerzumra, és mindenre az hogy… 42.” – így szól a Bölcs Elme nevű szuperszámítógép válasza a világ legnehezebb és egyben legfontosabb kérdésére a Galaxis útikalauz stopposoknak című popkulturális opusban. Tulajdonképpen mindannyian az élet értelmét keressük a magunk módján. Minden reggel egy új lehetőség, új döntések és utak sorozata, melyekre, ha megfelelő sorrendben lépünk talán, de csak talán közelebb kerülhetünk a saját válaszunkhoz. Ennek az útkeresésnek a részeként született meg a 2024-ben diplomázó hallgatók kiállítása 42 címmel.
A végzős évfolyam Szabó Eszter Ágnes képzőművész által tartott egyik kurzuson ismerkedtek meg az útikalauzzal, nevesül azzal a részlettel, hogy a szereplők életük kockáztatása árán igyekeznek megtudni az élet értelmét, majd válaszként csak egy számot kapnak. Ez részlet egy belsős, kikacsintás rész referenciaponttá vált a csoporton belül. Így a kiállítás címválasztásával is egy hommage gesztus Szabó Eszter Ágnes emlékezetére.

A kiállítás a Vizuális Művészeti Tanszék Kiállításrendezés kurzus keretében, közösségi munkában készült.

Kurátor: Salamon Júlia, a VMT oktatója