Csak első látásra tűnt kakukktojásnak az ELTE SEK standja

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2018.11.12.
Csak első látásra tűnt kakukktojásnak az ELTE SEK standja

Beiskolázási kampánya keretében az ELTE Savaria Egyetemi Központ (SEK) is részt vett a IV. Vas Népe állásbörzén november 6-án az Agora – Szombathelyi Kulturális Központban.

A SEK standjánál hallgatóink várták az érdeklődőket, akik felkészülten válaszoltak minden, az ELTE szombathelyi képzéseivel kapcsolatban felmerülő kérdésre, Szakajánlóval és egyéb információs kiadványokkal is segítve a tájékozódást. Sikert arattak az ELTE-s ajándéktárgyak, fogytak az okoskönyvjelzők és az okosmappák is.

Az állásbörze elsősorban a cégek és az intézmények, valamint a munkakeresők egymása találását kívánta elősegíteni, ezért az ELTE Savaria Egyetemi Központ standja kakukktojásnak tűnhetett. Ezzel kapcsolatban dr. Németh István, az ELTE szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettese a helyszínen elmondta, az ELTE augusztus elsejétől működő új szombathelyi egysége, a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ (BDPK) jövője szempontjából a legfontosabb, hogy képzéseivel a régió munkaerő-piaci igényeit kielégítve a társadalmat szolgálja. „Szeretnénk megvalósítani az átjárhatóságot a szakképzések és a felsőoktatási képzések között – fejtegette a rektorhelyettes. – Az ezek közötti határ tulajdonképpen virtuális, hiszen a szakképző intézményekben végzettek számára is egyenes út vezethet a felsőoktatásba. Ugyanakkor a felsőfokú végzettséggel rendelkező szakemberekhez is szólunk, ők meghirdetett szakjaink valamelyikét elvégezve másik egyetemi képzést adhatnak hozzá portfóliójukhoz” – mondta el dr. Németh István.

Csak első látásra tűnt kakukktojásnak az ELTE SEK standja

Csak első látásra tűnt kakukktojásnak az ELTE SEK standja

0

/

0

0

/

0