Címvédőként érkezett, címvédőként távozott

Szöveg: Kleinhappel Miklós – Fotó: ELTE Online | 2023.03.17.
Címvédőként érkezett, címvédőként távozott
A profik között is a legprofibbnak bizonyult Petrovics Bálint, az ELTE szombathelyi testnevelés–gyógytestnevelés és egészségfejlesztés szakos hallgatója a II. Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának (KEK) darts versenyén.

A multisport-verseny keretében a nyilas sportágban indulók – a profi és az amatőr kategóriában összesen húszan – március 3-án a Ludovika Arénában mérettették meg magukat. A versenyre csak egyetemi hallgatók nevezhettek.

A profiknál körmérkőzés formában négyen küzdöttek.

Hallgatónk címvédőként érkezett, hiszen a tavalyi tornát – vereség nélkül – megnyerte.

Petrovics Bálinttól megtudtuk, az igazolt kategóriában ötszázegy dupla kiszállóra játszottak három győztes legig.

„A csoportban három mérkőzést kellett játszanom. Az első meccsen 2-0-ás vezetésről kikaptam 3-2-re a rossz kiszállózásnak köszönhetően, de később a végelszámolásnál nagyon sokat ért az a két győztes leg. A második meccsemen kicsit könnyebb ellenfél ellen sikerült nyernem 3-0 arányban. Ekkor a csoport így alakult: amennyiben az utolsó meccsemet 3-0 vagy 3-1 arányban nyerem meg, körbeverés alakul ki – ez számomra az első helyezést jelenti majd. A végére a matek úgy jött ki, ahogy számoltam: hárman végeztünk négy ponttal, nekem volt a legjobb legarányom, sőt a legtöbb győztes legem is; utóbbinak azonosság esetén lett volna döntő jelentősége, tehát nagyon felém billent a körbeverés végeredménye.”

Petrovics Bálint hozzátette, számára a győzelem felértékelődik, hiszen immár másodszor nyerte el az első helyezettnek járó kupát a KEK-en.

Második helyen Kard János, a Pécsi Tudományegyetem, a harmadikon Pécsi Péter, a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója végzett.