Berepültek a gólyák

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2022.08.31.
Berepültek a gólyák

Élettel töltötték meg a Savaria Egyetemi Központ épületeit.

A nyár végének egyik csalhatatlan jele Szombathelyen, hogy augusztus végén megérkeznek a városba az elsőéves egyetemisták. Mindig ők azok, akik az új tanévben a hallgatók közül elsőként veszik birtokba a kollégiumokat és a campust.

Most sem volt ez másképp: a Gólyahéten szerdától szombatig számos program szolgálja a felhőtlen szórakozásukat, amelyeken csapatokban barátságos versengés keretében vesznek részt, hogy a hét végén kiderüljön, melyik veheti át az első helyezettnek járó serleget.

Augusztus 31-én, szerdán a rövid napindító megnyitót követően – amelyen köszöntötte őket Lenkai Nóra, a Savaria Egyetemi Központ rektori biztosa és Lenner Tibor, a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ igazgatója – az egyetem különböző pontjain ügyességi játékok, délután pedig a Díszteremben kvíz és karaoke várt rájuk. Utóbbin már-már fesztiválhangulat kerekedett, szinte mindenki táncra perdült, akinek kéznél volt a két lába, ami előrevetíti, hogy idén szinte kizárt, hogy panasz legyen az elsősök lelkesedésére.

Az alábbi képgaléria segítségével adunk ízelítőt a Gólyahét első napjából.

Berepültek a gólyák

Berepültek a gólyák

0

/

0

0

/

0