Bajnoki címeket és érmeket szereztek a tollaslabdázók

Kleinhappel Miklós | 2023.05.22.
Bajnoki címeket és érmeket szereztek a tollaslabdázók
A Tollaslabda Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB) a szombathelyi versenyzőknek tavalyi fantasztikus eredményeiket is sikerült felülmúlniuk.

Vas vármegyében fehér folt a tollaslabda, a MEFOB-on mégis éremesőt hozott az ELTE Savaria Egyetemi Központ bemutatkozása, számoltunk be róla novemberben. Akkor összesen egy arany- és öt bronzéremmel térhettek haza a versenyzők – Sákovics Péter, a Sporttudományi Intézet mestertanárának tanítványai –, Horváth Loretta és Sebesi Patrik az egyetemi élsportot jelentő viadalról.

Előbbi az idei, május 20–21. között Cegléden megrendezett bajnokságon is szerepelt, minőségben felülmúlva korábbi teljesítményét: egyéniben és vegyespárosban – az ELTE egyik budapesti hallgatója, Molnár Szabolcs partnereként – is bajnok lett, női párosban pedig ezüstérmet szerzett.

Ezen a Tollaslabda MEFOB-on adódott először lehetőség arra, hogy főiskolai, illetve egyetemi oktatók és dolgozók is megmérettessék magukat.

Sákovics Péter edző kapva kapott a lehetőségen. A kevés nevező miatt a hallgatók között kellett játszaniuk: Sákovics Molnár Szabolccsal lépett pályára, hogy ütőikkel ezüstérmet szerezzenek.

„Rendkívül büszke vagyok Lorettára, aki bár testnevelőként és edzőként dolgozik, szakitott időt a tollaslabdaedzésekre. Remekül sikerült a formába hozása. Talán túlzás nélkül állíthatom, hogy élete formájában játszott az utóbbi időben; ennek most két arany- és egy ezüstérem lett a végeredménye” – értékelt Sákovics Péter.