Az OTDK-ra készülnek

Tehetséggondozó programot rendezett az ELTE SEK BDPK

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2019.03.14.
Az OTDK-ra készülnek

Idén tavasszal harmincnegyedik alkalommal rendezik meg az Országos Tudományos Diákköri Konferenciát (OTDK), amelyen az ELTE Savaria Egyetemi Központ Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ (BDPK) hallgatói közül mintegy másféltucatnyian indulnak.

A rendezvény weblapjának megfogalmazása szerint: „A tudományos diákköri (TDK) mozgalom a magyar felsőoktatás legszélesebb bázisú, legátfogóbb tehetséggondozási formája, az önképzés, az elitképzés és a tudóssá nevelés színtere. A mesterek, témavezető tanárok, kutatók körül kialakuló TDK-műhelyek ösztönző légkörében születik meg a legtöbb tehetséges diák első tudományos élménye.”

Jogelőd intézményeihez hasonlóan az ELTE SEK is fontos szerepet szán a tehetséggondozásnak és az utánpótlásnevelésnek. Az egyetem új, augusztustól működő szombathelyi egysége, a BDPK novemberben tartotta meg tudományos diákköri konferenciáját, amelyen a legjobban szereplő hallgatók kaptak lehetőséget az OTDK-n való indulásra.

A BDPK a nagy megmérettetés előtt március 5-én tehetséggondozó programot rendezett Tudományos és művészeti alkotások prezentálása és publikálása címmel, amelyen négy előadás hangzott el: Koós Ildikó, Nagy Gábor György, Lenner Tibor és Agócs Nándor beszélt a hallgatóknak és témavezetőiknek a számítógép támogatott előadás készítésének fortélyairól, a pályamunkák prezentációjáról, a bírálók értékelésének, valamint a tudományos munka, illetve a TDK-munka készítésének szempontjairól.

A szervezőktől megtudtuk, a rendezvény az ELTE Tehetséggondozási Tanács által elnyert, a hallgatók tudományos munkára való felkészítését segítő pályázatának támogatásával valósult meg. A tehetséggondozó programon a hallgatók és témavezetőik az OTDK-ra történő felkészülés és a prezentációk során egyaránt hasznosítható szempontrendszerrel ismerkedhettek meg, amelyek hozzájárulnak a minél sikeresebb szerepléshez.

Az OTDK-ra készülnek

Az OTDK-ra készülnek

0

/

0

0

/

0