„… az ELTE SEK mi vagyunk!”

Savaria Campus Iroda | 2020.04.15.
„… az ELTE SEK mi vagyunk!”

Kreatív fotó, tanulás közben megörökített mókás pillanat, jelnyelvvel elmondott kedves üzenet és egy vers is tanúskodik arról, hogy hallgatóink a távolléti oktatás ideje alatt is jó szívvel és szeretettel gondolnak az ELTE Savaria Egyetemi Központra.
 

#I❤ELTESEK jelszóval Tavaszoló fesztivált indított a Savaria Campus Iroda (SCI) az ELTE Savaria Egyetemi Központ Facebook-oldalán április elején, amelyre olyan fotót vagy videót vártak, amely az intézmény hallgatóinak és oktatóinak jelenlegi élethelyzetével kapcsolatos kreatív vagy vicces tevékenységét örökíti meg.

Hiszen a koronavírus-járvány miatti távolléti oktatás ugyan fizikailag eltávolította egymástól az egyetemi központ hallgatóit és oktatóit, ám a digitális térben továbbra is együtt vannak. Ennek ékes bizonyítékai azok az alkotások, amelyek a fesztivál keretében születtek.

A legjobb alkotásokat az SCI munkatársai választották ki április 15-én, és az ítészeknek meglehetősen nehéz dolga volt, látva a művek sokszínűségét.
 

A legötletesebbnek tartott három alkotás készítői különleges nyereménnyel gazdagodtak, ELTE SEK-ajándékcsomagot nyertek, amelyet postán kapnak meg.
 

Egyikük Bogdán Eszter, egy mondást felhasználva (Naponta egy alma, az orvost távol tartja) készített az egészség megőrzésének fontosságára is reflektáló kreatív fotót, egy almába vájt szív segítségével.

Szakály Vanda Mirabella tanító szakosként jól tudja, hogy tanulás közben a mókázásra is időt kell szánni, ennek szellemében segít a fotóján látható általános iskolás kislánynak, hogy sikeresen birkózzon meg a távoktatás nehézségeivel. Az ő fotója is ajándékcsomagot ért.

 

Mint ahogy Paukovits Dalma videója, amelyben jelnyelvvel mondja el a fesztivál jelszavát. Dalma Weisz Fanni, siket modell oktatóvideóinak segítségével igyekszik elsajátítani a jelnyelv alapjait, mert fontosnak tartja, hogy mindenkivel megfelelően tudjon kommunikálni.

 

 

 

 

 

 

Az SCI munkatársainak nagyon tetszett Sényi Beni alkotása is, akinek Az EltéSEK verse címmel írt költeményét különdíjjal jutalmazták.

Az EltéSEK verse

Nem tudni mi lesz velünk,
Mi mindenben reménykedünk.
Hallgatok sokasága,
Szétszórodva az országba.
Feladatok tömkelege
Határidőre sikerül-e?
Lesz e félév? Nem tudjuk,
De a legjobbat nyújtjuk.
Barátságok?
Megmaradnak, hisz egy az utunk,
Mert egyet biztosan tudunk!
AZ ELTE SEK MI VAGYUNK! 

 


A Tavaszoló fesztivál nem ért véget, az SCI meghosszabította április 29-ig, így aki eddig nem vett részt a játékban, de a jobbnál jobb alkotásokat látva megjött a kedve hozzá, az erre a LINKRE kattintva megcsillogtathatja kreativitását.

„… az ELTE SEK mi vagyunk!”

„… az ELTE SEK mi vagyunk!”

0

/

0

0

/

0