Az ELTE SEK adventi koszorúján is fellobbant az első gyertya lángja

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2020.11.30.
Az ELTE SEK adventi koszorúján is fellobbant az első gyertya lángja

A koszorút Köbli Tamás atya áldotta meg, akinek egyetemi lelkészi minőségében ez volt az első nyilvános szereplése.

Idén a járványhelyzet miatt szűk körben került sor a Savaria Egyetemi Központ adventi koszorújának megáldására, illetve első gyertyájának meggyújtására november 27-én.

A családias hangulatú ünnepségen az egyetem vezetését Lenkai Nóra rektori biztos és Lenner Tibor, a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ igazgatója képviselte.

Köbli Tamás atyát Gaspari Gábor, a II. János Pál Katolikus Szakkollégium igazgatója mutatta be a résztvevőknek.

Adventi gondolatainak elmondása előtt az atyától megtudtuk, nyolc évet töltött Lengyelországban, ott végezte felsőfokú teológiai tanulmányait, emellett kiváló lengyel nyelvtudásra is szert tett. Itthon Debrecenben látott el plébániai, valamint iskolalelkészi és hitoktatói teendőket. Majd Lentiben, ezt követően Őriszentpéteren lett plébános, innen érkezett a vasi megyeszékhelyre, Székely János döntése értelmében Perger Gyula atyát követte az ELTE SEK egyetemi lelkészi, valamint a II. János Pál Katolikus Szakkollégium spirituálisi posztján. Köbli Tamás atya a Semmelweis Egyetemen mentálhigiénés képzettséget is szerzett, amelyet kiválóan tud hasznosítani a – szavai szerint a teológia és a pszichológia határmezsgyéjén található – lelki gondozás során. Hangsúlyozta: boldog, hogy jelenlegi munkaköreiben újra fiatalokkal dolgozhat.

Az egyetemi lelkész a karácsonyvárás apropóján párhuzamot vont az adventi koszorú és a lélek fénye között, azt kívánva, hogy ahogy az előbbi a gyertyák meggyújtásával hétről hétre erősödik, úgy erősödjön az utóbbi is.

Az atya kiemelte,

úgy jutunk el a karácsony öröméhez, ha lelki színes ceruzáinkkal kiszínezzük, reményteljesebbé tesszük önmagunk és egymás a pillanatait. Ezt egészen apró dolgokkal, egy jó szóval vagy egy tekintettel is megtehetjük

– mutatott rá.

A koszorú első gyertyáját Lenkai Nóra és Köbli Tamás atya gyújtotta meg.

Az ELTE SEK adventi koszorúján is fellobbant az első gyertya lángja

Az ELTE SEK adventi koszorúján is fellobbant az első gyertya lángja

0

/

0

0

/

0