Az ELTE rektorától vették át aranydiplomáikat

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2019.05.27.
Az ELTE rektorától vették át aranydiplomáikat

A szokásosnál is személyesebb hangvételű aranydiploma átadási ünnepség helyszíne volt az ELTE Savaria Egyetemi Központ Tanácsterme május 17-én.

A jogelőd Szombathelyi Tanítóképző Intézetben ötven éve végzett tizenhat tanító szakos öregdiákot elsőként az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora köszöntötte.

Prof. dr. Borhy László elmondta, megtiszteltetés számára, hogy ő adhatja át az aranydiplomákat, hiszen éppen 1969-ben kezdte el általános iskolai tanulmányait, de a fél évszázados jubileumi év azért is különleges számára, mert kislánya idén szeptemberben lesz első osztályos.

„Szombathelyiként különösen büszke vagyok arra, hogy az egykori szombathelyi tanítóképző rektorságom kezdetének évében lett az ELTE része. Örülök, hogy immár az ELTE alumnusai között üdvözölhetem önöket” – hangsúlyozta prof. dr. Borhy László.

Dr. Németh István, az ELTE szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettese is személyes húrokat megpendítve kezdte köszöntőjét, amikor arról beszélt, hogy édesanyja és nagynénje is pedagógus volt, így pontosan tudja, hogy az igazi pedagógusok nem csak megtanítják azt, ami a tankönyvben van, hanem a gyermekek lelkével is foglalkoznak, támogatják, nevelik őket minden nap.

„Az önök munkája sikeres volt. Köszönöm, hogy a pályán maradtak. Sok-sok generációt neveltek ki, akik ma a magyar társadalmat a vállukon viszik, működtetik” – emelte ki a rektorhelyettes.

Dr. Németh István megköszönte az ELTE-nek, hogy „bölcs előrelátással észrevette, hogy Szombathely erőssége a pedagógusképzés”, és létrehozta új helyi egységét, a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központot. „Szombathely az ELTE segítségével ismét pedagógusképző központtá vált” – mondta a rektorhelyettes.

Dr. Németh István a jelenlévők figyelmébe ajánlotta a SEK Alumni Tagozatát, amelyen ha regisztrálnak, értesülhetnek az egyetem szellemiségéhez illő, őket is érintő programokról. A rektorhelyettes kiemelte, hogy az intézmény a 2019/2020-as tanévben nagyszabású rendezvénysorozattal ünnepli a szombathelyi felsőoktatás hatvanéves évfordulóját, amelyekre öregdiákjait is szeretettel várja.

A köszöntők után Lenkai Nóra, a Savaria Campus Iroda vezetője egyenként szólította az öregdiákokat, akik átvették aranydiplomáikat prof. dr. Borhy László rektortól.

Az ELTE rektorától vették át aranydiplomáikat

Az ELTE rektorától vették át aranydiplomáikat

0

/

0

0

/

0