Az ELTE-n tanulni a legjobb befektetés

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2022.12.06.
Az ELTE-n tanulni a legjobb befektetés

Nagy érdeklődés kísérte a Savaria Egyetemi Központ (SEK) december 2-án megtartott nyílt napját, amelyen mintegy ötszázan győződhettek meg arról miért érdemes az ELTE szombathelyi képzését választaniuk.

Az idei általános felvételi eljárásban a korábbi évekhez hasonlóan december első péntekén felvételizőkkel teltek meg a SEK épületei.

A központi előadások helyszínéül szolgáló Díszteremben csupán a jelen lévők egy része tudott helyet foglalni: a nagy létszám miatt szép számmal akadtak olyanok, akik a környező termekben az online közvetítés révén követték a tájékoztatókat.

A program kezdése előtti percekben az egyetemi központ pomponcsapata szórakoztatta a felvételizőket.


 

A megjelenteket Lenkai Nóra rektori biztos köszöntötte, hangsúlyozva, hogy az ELTE-n tanulni a legjobb befektetés, és arra biztatta a felvételi előtt állókat, hogy éljenek azzal a páratlan lehetőséggel, amelyet az egyetem szombathelyi jelenléte biztosít számukra. A Savaria Egyetemi Központ modern, 21. századi campusán családias hangulatban tölthetik el egyetemi éveiket, együttműködésben az intézmény céges, valamint intézményi partnereivel, tette hozzá a rektori biztos.
 

Gaspari Gábor, a Savaria Campus Iroda koordinátora előadásán felette a kérdést: Miért éppen Szombathely? Majd kérdéssel válaszolt: miért kellene máshova menni tanulni, ha az ELTE helyben van? Kiemelte: a vasi megyeszékhelyen is ugyanaz az ELTE-s diploma szerezhető meg, mint Budapesten, az egyetem egészén megegyeznek a mintatantervek, de helyben maradva sokkal olcsóbb az egyetemista élet, még akkor is, ha valaki kollégista lesz, hiszen Szombathelyen az albérletárak töredékéért mindenki kaphat kollégiumi helyet, aki megfelel a bekerüléshez szükséges feltételeknek

 

Ezt követően Németh Péter, a Tanulmányi Hivatal vezetője az idei felvételi eljárással kapcsolatos változásokat, aktualitásokat foglalta össze, hangsúlyozva, fontos szétválasztani a 2023-as és a 2024-es évre vonatkozó módosításokat. Előbbiek esetében a pontszámítás nem változik, sem a tanulmányi, sem a többletpontok szempontjából. De újdonság az érettségit, illetve az érettségi pontokat illetően: a felsőoktatási intézményeknek lehetőségük lesz eldönteni, az egyes szakokon kérnek-e emelt szintű érettségit. De eldönthetik azt is, meghatároznak-e minimumponthatárt a szakjaikon, és ha igen, az hány pont lesz.
 

Márkus Attila, a Diákhitel Központ munkatársa a továbbtanulás pénzügyi oldalával kapcsolatosan osztott meg hasznos információkat.

 

 

 

Az előadások után ajándéksorsolásra került sor, a szerencsések okosórával és okoskarkötővel lettek gazdagabbak.

Majd a felvételizők előbb a univ guide tour keretében az egyetemi infrastruktúrával, végül szakos tájékoztatókon és beszélgetéseken az őket érdeklő képzésekkel alaposabban is megismerkedhettek oktatóink és hallgatóink segítségével.

 


A központi előadások visszanézhetők a Savaria Egyetemi Központ YouTube-csatornáján

A következő nyílt napra január 24-én kerül sor a ELTE szombathelyi campusán.

Az ELTE-n tanulni a legjobb befektetés

Az ELTE-n tanulni a legjobb befektetés

0

/

0

0

/

0