Aranydiplomások lettek

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2019.05.22.
Aranydiplomások lettek

Tizenhét, az ELTE Savaria Egyetemi Központ jogelőd intézményében, a Szombathelyi Tanítóképző Intézetben 1969-ben végzett hallgató kapott aranydiplomát május 10-én.

Az öregdiákok találkozójuk nyitányaként a Tanácsteremben gyűltek össze, hogy ötven évvel diplomájuk megszerzését követően ünnepélyes keretek között átvegyék aranyokleveleiket.

Az egykori hallgatókat az alma mater nevében Horváthné dr. Molnár Katalin, a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ igazgatóhelyettese köszöntötte.

„Az a tény, hogy önök a mai napon aranydiplomát vesznek át, megannyi kérdésre jelent választ. Bizonyítja, hogy van életre szóló elhivatottság” – mondta beszédében az igazgatóhelyettes.

Horváthné dr. Molnár Katalin felidézte, hosszú út vezetett addig a kitüntető helyzetig, hogy a Savaria Egyetemi Központ jelenleg „Magyarország talán legteljesebb egyeteme”, az Eötvös Loránd Tudományegyetem keretében működik.

„Túlzás nélkül állíthatom, hogy annak a rengeteg erőfeszítésnek, amelyen keresztül létrejöttek a feltételei egy ilyen integrációnak, önök is a részesei voltak. Egy felsőoktatási intézményt csak részben lehet megítélni az oktatók minősége és az infrastruktúra alapján. Az itt folyó munkának talán a legfontosabb értékmérője a benne végzett diplomások elhivatottsága és a munkájuk minősége” – hangzott el.

Az igazgatóhelyettes szavai szerint abban, hogy az ELTE szombathelyi campusa tanító- és tanárképzést folytathat, egyszerre sűrűsödik össze az aranydiplomások volt tanárainak minden tudása és tapasztalata mindazzal a tapasztalattal és büszkeséggel, ami az ő munkájuknak köszönhető.

„Visszaigazolását jelentik önök számunkra a múltnak, a jelennek, és pozitív ígéretét a jövőnek. Köszönet és hála érte” – zárta szavait Horváthné dr. Molnár Katalin.

Lenkai Nóra, a SEK Alumni tagozatának vezetője nevében Kóta Melinda, a Savaria Campus Iroda munkatársa köszöntötte a résztvevőket, aki felhívta a figyelmet arra, hogy tíz éve indult az ELTE Alumni szervezet, azóta az intézményben tizenhét alumni tagozat alakult. Utóbbiak egyike az ELTE-n belül a legfiatalabb, de nagy hagyományokkal rendelkező SEK Alumni Tagozat. A tagozatvezető arra kérte a Szombathelyen végzett hallgatókat, hogy regisztráljanak a SEK Alumni tagozatán, hiszen az – hasonlóan a többi ELTE-s tagozathoz – az egyetem szellemiségéhez illő programokat szervez, támogat, amelyek kari hovatartozástól függetlenül is érdekesek.

Aranydiplomások lettek

Aranydiplomások lettek

0

/

0

0

/

0