Ajándék a végzett hallgatóknak

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2019.07.17.
Ajándék a végzett hallgatóknak

A szombathelyi frissdiplomások meghatározott köre az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) végzett hallgatói közül az elsők között kapott ajándékba ELTE Alumni-kitűzőt a Savaria Egyetemi Központ (SEK) július 6-i Diplomaosztó ünnepségen.

Az ELTE öregdiák szervezetének döntése értelmében ELTE Alumni-kitűzőt kapnak ajándékba az intézményben diplomát szerzett hallgatók közül azok, akik mesterszakon szereztek oklevelet, az osztatlan és a doktori képzésben vettek részt, valamint az alapszakon végzettek, akiknek a szakjukat gondozó kar nem folytat mesterképzést.

Az ELTE szombathelyi campusán diplomázott hallgatók közül így mintegy hatvan újdiplomást várt a Diplomaosztó ünnepség helyszínén, az Agora – Művelődési és Sportházban kijelölt ülőhelyén egy ELTE Alumni-képeslap, ráerősítve az öregdiákoknak járó kitűzővel.

Az ünnepség előtt Gaspari Gábor, a Savaria Campus Iroda munkatársa felhívta a frissdiplomások figyelmét az egyetem alumni szervezetére, valamint arra biztatta őket, hogy regisztráljanak a SEK Alumni Tagozatán, így csatlakozva az ELTE-diplomások köréhez.

Az immár több, mint egy évtizedes múltra visszatekintő egyetemi alumni szervezet keretében tizenhét öregdiák tagozat alakult, köztük az ELTE-n belül a legfiatalabb, de nagy hagyományokkal rendelkező SEK Alumni Tagozat, amely – hasonlóan a többi ELTE-s tagozathoz – az egyetem szellemiségéhez illő, kari hovatartozástól függetlenül is érdekes programokat szervez, támogat.