A tudás és tudomány próbája a Sportszakmai napon

Kocsis Marcell – Fotó: Kleinhappel Miklós | 2018.04.26.
A tudás és tudomány próbája a Sportszakmai napon

A Savaria Egyetemi Központ Sporttudományi Intézete és Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület április 25-én Sporttudományi Szakmai Napot tartott számos hallgató részvételével: a fizikai erőpróbáktól kezdve, az ügyességet latba vető feladatokon át, egészen a szellem és tudás megmérettetéséig, sok-sok színvonalas tevékenységen vehették részt az intézmény diákjai.

Nagyváradi Katalin főiskolai tanársegéd, a Sporttudományi Intézet erre a napra időzített Tudományos Diákköri Konferencia zsűrielnöke az egyetemi Tanácsteremben elmondta, hogy olyan sok előadástervezett érkezett a hallgatóktól, hogy külön kellett bontani az élettannal és a sportpedagógiával kapcsolatos előadásokat. A zsűrielnök szólt azokhoz is, akiknek ez az esemény volt az első igazi konferenciaszereplésük: nem kell aggódni, hiszen mindenki azért van itt, hogy jobbá tegyék a hallgatók szakmai munkáját, segítsék kiteljesedésüket, nyugtatta a jelenlévőket.

Dr. Polgár Tibor intézetigazgatót a változatos témában született hallgatói előadásokról kérdeztük. Kérdésünkre válaszolva bemutatta az idei év prezentációit: míg a végzős hallgatók a Tanácsteremben mutatták be színvonalas TDK-dolgozataikat, addig a Díszterem a fiatalabb évfolyamok, még kidolgozás alatt álló kutatásainak adott otthont. „A Díszteremben elhangzott előadások kutatásai még nem bizonyítottak, itt inkább azt mutatták be, hogy milyen módszerekkel kutatják az adott témákat, milyen hipotéziseket állítottak fel. A tényleges eredmények majd később érkeznek, de látható, hogy jó úton haladnak, kiváló felkészítőtanárok segítik őket. Ezek a dolgozatok a hallgatókkal együtt fognak fejlődni. A sok szóbeli vizsga is azt a célt szolgálja, hogy a hallgatók tanuljanak meg jól beszélni; ugyanakkor rengeteg olyan diákunk is van, akiket a kutatókedv helyett az élsport világa szippantott be.– foglalta össze a tudományos és szakmai szekciók munkásságát az intézetigazgató.

Nem csak oktat, minőségi életre is nevel a SEK

Nem csak oktat, minőségi életre is nevel a SEK

0

/

0

0

/

0