A SZOESE sportolója megszerezte a világbajnoki kvótát

Kívés István | 2018.06.18.
A SZOESE sportolója megszerezte a világbajnoki kvótát

Kívés Bendegúz (a fotón középen, piros nadrágban) a hazai élvonal, illetve a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SZOESE) képviseletében állt rajthoz.

Várgesztes adott otthont az idei második Spartan Race elnevezésű akadályfutó-versenynek. A Vértes domborzata, az előző napok esőzései és a kiépített akadályok igazi csemegét ígértek a sportág híveinek. A lehetséges hétezer rajthely nagyon hamar elfogyott.

A vb-re kvalifikáló megmérettetés (minimum tizenöt kilométer és legalább huszonöt akadály) szombaton zajlott, ahol az Elit mezőnyben a közép európai régió aspiránsai küzdhettek meg. Itt volt a szám szinte verhetetlen sztárja, a szlovák Peter Ziska, valamint más kiváló magyar és külföldi versenyzők.

Kívés Bendegúz: „A régióban összesen négy verseny van, köztük ez is, ami kvalifikál a vb-re. Ehhez egyen legalább az első ötben kell végezni. Mindenképpen ezt céloztam meg. Az élboly a rajt után nagyon erős tempót futott, így a létszám is gyorsan fogyatkozott. Többen hibáztak – ez rontásonként harminc burpeet (négyütemű fekvőtámaszt) jelent büntetésként –, mások az iramot nem bírták. Én hibátlanul teljesítettem pályát, és az aktuális állapotomnak megfelelő iramot futottam. Természetesen nagyon elfáradtam. Ötödikként értem célba, így négy kiváló szlovák versenyző mögött a legjobb magyarként végeztem, megszereztem a vb-kvótát. Ezzel és a Nagykanizsán Peter Ziska mögött elért második helyemmel jól indult a szezonom. A vb ősszel már harmadik alkalommal lesz Lake Tahóban. Az eddigi kettőn ott voltam, most szeretnék még előrébb végezni.”