A SEK iránt idén is élénk volt az érdeklődés az Educatión

Szöveg: Kleinhappel Miklós. Fotó: Rusznák Gábor / ELTE | 2023.01.19.
A SEK iránt idén is élénk volt az érdeklődés az Educatión
Idén is sokan érdeklődtek a Savaria Egyetemi Központ standjánál az ELTE szombathelyi képzéseiről a január 12–14. között Budapesten megrendezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. Összegyűjtöttük a leggyakrabban feltett kérdéseket, és az alábbiakban is választ adunk rájuk.  

A felvételizők az ország legnagyobb oktatási seregszemléjének mindhárom napján hallgatóinktól informálódhattak, így első kézből, leendő egyetemista társaiktól kaptak segítséget ahhoz, hogy a felvételi során a legmegalapozottabb döntést hozhassák meg. 

Egyiküktől, Szenner Szabinától megtudtuk, legtöbben a pszichológia, a tanári, valamint a gazdaságtudományi képzésekre voltak kíváncsiak.  

Számos alkalommal felmerült, hogy van-e különbség egy Budapesten és Szombathelyen induló ELTE-s szak között? A hallgatók elmondták, hogy nincs, hiszen a szakoknak a képzési helytől függetlenül ugyanaz a mintatanterve, és a Szombathelyen is ugyanolyan teljes értékű ELTE-s diplomát lehet szerezni, mint a fővárosban.  

Sokakat foglalkoztatott, hogy milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy bekerüljenek egy szakra. Képzéseinkről weboldalunkon lehet tájékozódni, ahol a bemeneti követelmények is részletesen megtalálhatók: https://sek.elte.hu/kepzesek  

A kérdések között szerepeltek az egyetem infrastruktúrájára vonatkozók is. Az ezekre adott válaszokból a továbbtanulni vágyók megtudták, hogy a Savaria Egyetemi Központban korszerű oktatási környezet, felújított tantermek, korszerű laborok és közösségi terek várják őket. 

Az egyetem által kínált egyéb lehetőségek iránt érdeklődők tájékoztatást kaptak az Erasmus-ösztöndíjlehetőségekről, valamint a Nemzeti Kiválósági Programról. De arról is, hogy Szombathelyen családias hangulatú, összetartó közösségbe kerülnek, ahol lehetőségük van egyebek mellett kutatásokba, illetve a hallgatói műhelyek tevékenységébe bekapcsolódni, valamint modern könyvtár, menza és büfé is rendelkezésükre áll.  

A vasi megyeszékhelytől távolabb élők azt is megtudhatták, hogy a Savaria Egyetemi Központ minden a bekerüléshez szükséges feltételeknek megfelelő hallgatójának tud kollégiumi helyet biztosítani.  

A szakkiállításon Borhy László rektor előadáson mutatta be az ELTE-t. Elmondta, az egyetem ideális környezetet jelent a sikeres karrier elindításához, a leendő hallgatók pedig ma már nem csak Budapesten, hanem Szombathelyen, a Savaria Egyetemi Központ falai között is megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő tudományterületeket. 

Kacskovics Imre, a Természettudományi Kar dékánja egy forradalmian új, a fenntartható jövő céljait figyelembe vevő osztatlan, természettudományi tanári képzésre, a Z-szakra is felhívta a figyelmet, amely hat egyetem hét képzőhelyén, az ELTE-n Budapesten és Szombathelyen is indul.