A SEK felkerült az ELTE asztalitenisz térképére

Kívés István | 2018.04.27.
A SEK felkerült az ELTE asztalitenisz térképére

Az egyéni sikerek mellett az összesített csapatversenyt is a szombathelyiek nyerték az Asztalitenisz Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB). Hét éremmel gazdagodtunk Pécsen.

Ebben a tanévben is a Pécsi Tudományegyetem rendezte az Asztalitenisz MEFOB-ot. Külön csoportban versenyeztek az amatőrök és az igazolt játékosok.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központból hét igazolt és egy amatőr versenyző utazott az megmérettetésre.

Az amatőrök egyéni versenyében Varga Dániel két nagyon könnyű és egy megharcolt győzelem után esett ki. A 4–8.helyen végzett.

Párhuzamosan zajlottak a férfi és a női igazoltak mérkőzései, először négy, később nyolc asztalon.

Katona Kitty, Fekete Katalin és Nagy Réka csapatban szoros mérkőzések során ezüstérmet nyertek. Az első két lány párosban is szerzett egy érmet. Az egyéni versenyek során mindhárman versenyeztek. Nagy Réka egy győzelem és egy verseség után búcsúzott, 6–8. helyen végzett. Katona Kitty és Fekete Katalin bejutott a legjobb négybe, ahol utóbbi bronzérmes lett. Kitty pedig döntőt játszva ezüstérmet szerzett.

A férfiaknál Csárdi András Földes Andrással, Bőhm Gábor Nagy Martinnal párban versenyzett mind a kétfős csapatok, mind a párosok küzdelmében. Mindkét együttes két–két mérkőzést nyerve itt is, ott is bejutott a legjobb nyolc közé, ahol aztán Csárdiék búcsúztak, Bőhmék pedig két bronzérmet gyűjtöttek. 

Ezzel párhuzamosan valamennyien játszottak az egyéni küzdelmekben is. Mindenki nyert meccseket, Csárdi például a későbbi győztes Szita Mártonnal vívhatott egyáltalán nem alárendelt mérkőzést. Bőhm Gábor jutott a legtovább. Sorra győzte le először csoportbeli, majd a kieséses szakaszban ellenfeleit. A négy közé jutásért az első elveszített gém után fordított és 3:1-el továbbjutott. A döntőbe jutáshoz szintén 3:1-es győzelmen keresztül vezetett az útja, ahol a verseny egyes számú kiemeltje, a hazai ranglista vezetője, a Celldömölk extraligás csapatának éljátékosa, Szita Márton várta. Gábor a Sopron egykori extraligásaként jól ismerte ellenfelét, több szoros mérkőzést vívtak már egymással. A röpke fél óra alatt a ping-pong minden szépségét megtapasztalhatta a közönség: sziporkázó labdameneteket, változatos szervarepertoárt láthatott minkét oldalon. Bár Szita 3:1-re nyert a végén, az utolsó percig volt esélye Gábornak is a győzelemre. Időnként a közönség állva ünnepelte a hosszú ás látványos labdameneteket.

Az ELTE SEK hallgatói sok jó mérkőzés végeredményeképpen, egységes, igazi csapatként megélve a sikert hét éremmel tértek haza. A slusszpoén: a helyezésekért járó pontok összesítésében is az ELTE SEK lett az első.

Kívés István csapatvezető: "Évről évre járunk az Asztalitenisz MEFOB-ra Pécsre. Kezdetben egy–két megnyert szett, vagy mérkőzés volt a mérlegünk. Három év óta kezdtük meg az érmek gyűjtését. Az idei teljesítményünkkel felkerültünk az egyetem asztalitenisz térképére."

A csapat szakmai összeállításában komoly érdemeket szerzett Nagy Réka.