A retró jegyében telt az ELTE SEK idei Gólyabálja

Kleinhappel Miklós Fotó: Czirók Dániel | 2019.12.03.
A retró jegyében telt az ELTE SEK idei Gólyabálja

Teltházas bulit rendezett az ELTE szombathelyi hallgatói önkormányzata.

Borítékolható volt, hogy a november 15-ére meghirdetett Gólyabál hangulatára nem lesz panasz, hiszen a hökösök előzetesen megszavaztatták a hallgatókat a rendezvény tematikájáról.

Talán nem volt nagy meglepetés, hogy legtöbben a napjainkban hódító retrót választották, hogy aztán a Tóvendéglőben önfeledten csápoljanak például a sztárvendégnek, a kilencvenes években népszerűvé vált Happy Gangnek, és énekeljék velük a Fiatal szerelem vagy a Kérek egy kulcsot a szívedhez című dalok szövegét.

A bálon ezúttal is felléptek az ELTE szombathelyi campusának tehetséges hallgatói, akik közül az énekes–gitáros Doma Bencét és Csendes Mátét, valamint a SEK Dance Crew névre hallgató hiphop csapatot az egyetemen senkinek sem kell bemutatni, hiszen rendszeresen színesítik műsorral a campus rendezvényeit.

Mint ahogy Hajas Ádámot, a HÖK egyik oszlopos tagját sem, de róla sokan valószínűleg csak most tudták meg, milyen jól énekel – annyira, hogy szülővárosában évekkel ezelőtt tehetségkutatókon már ízelítőt adott tudásából, a zsűri elismerését kiváltva. Ádám akkor elárulta, a gimnáziumban klasszikus éneket tanult, és kedvencei a lassabb, mélyebb dalok. Bár Ádám azóta a vizuális művészeteket választotta, mint kiderült, az éneklést szerencsére – ezúttal a bálozók legnagyobb örömére – nem dobta sutba.

A bulihangulatról még Peat Jr. és az a Players zenekar gondoskodott, amelynek énekese, Nérel Leonarda, az ELTE SEK elsőéves hallgatója.

A rendezvényen idén sem maradt el a látványos nyitótánc és a gólyaeskü, és természetesen a bálozók megválasztották a bálkirályt és a bálkirálynőt, akik fejére nem csak korona került, görögországi nyaralási lehetőséggel is gazdagabbak lettek.

A Gólyabál nem csupán a szórakozásról szólt, a jótékonyság is fontos szerepet kapott: a szervezők a tombolából származó bevétel teljes összegét, kétszázharmincezer forintot a zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény általános iskolai autista csoportjainak ajánlották fel. 

A retró jegyében telt az ELTE SEK idei Gólyabálja

A retró jegyében telt az ELTE SEK idei Gólyabálja

0

/

0

0

/

0