A pszichológushallgatók is készülnek az OTDK-ra

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2024.05.31.
A pszichológushallgatók is készülnek az OTDK-ra
Javában tart a felkészülés a 37. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK) az Eötvös Loránd Tudományegyetem szombathelyi campusán. Legutóbb az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar szombathelyi Pedagógiai és Pszichológiai Intézetének tudományos diákköri (TDK) háziversenyére került sor.

A megmérettetés programjában tíz hallgató kilenc kutatása szerepelt – az egyik munkát párban végzik –, az egyetemisták szakértő zsűri előtt számoltak be eredményeikről.

P. Remete Eszter intézeti TDK koordinátortól megtudtuk, a TDK-n végzős alap-, illetve mesterszakos hallgatók adtak elő, szép számban. Ők a sikeres szerepléssel már most kvalifikálni tudták magukat a 2025 tavaszi OTDK-ra.

A 37. konferencia különlegessége lesz, hogy a Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógiai és Könyvtártudományi Szekciónak az ELTE Savaria Egyetemi Központ ad otthont. Ezért a háziversenyen azok a PPK budapesti képzési helyszínén tanuló hallgatók is bemutatták tudományos tevékenységüket, akik jövő tavasszal Szombathelyen OTDK-znak majd.

A TDK-n prezentált kutatások mindegyike pszichológia tárgyú volt. P. Remete Eszter sokszínűnek nevezte a felhozatalt. A témák a mentális jólléttől az alváskutatáson át a sportpszichológiáig terjedtek, tükrözve a hallgatók személyes érdeklődését is, amelyek közül a saját kezdeményezéseken kívül több az intézet tudományos tevékenységéhez kapcsolódik.

A zsűri az összes munkát továbbjutásra alkalmasnak értékelte, de a legígéretesebb fiatal kutatók számára helyezéseket is osztott.

Első díjat kapott Schrőter Petra és Hartmann Vivien Technoferencia: okoseszközök az anya–csecsemő interakciókban című pályamunkájukért. Második lett Tóth Laura Luca Protektív tényezők vizsgálata a sportolói kiégéssel és sérülésekkel szemben, harmadik Sándor Viola Anna A fiziológiai arousal hatása a verbális agresszióra címmel prezentált vizsgálódásával. Különdíjban részesült Németh Zsófia, aki A problematikus evési magatartás és az elhízás reziliencia fókuszú vizsgálata szív- és érrendszeri betegek körében című kutatását ismertette.

Ősszel újabb háziverseny következik, amelyen a kutatást végző alsóbb éves hallgatók is belekóstolhatnak a felsőoktatásban tanulók legnagyobb és legnívósabb tudományos seregszemléjének világába.

A pszichológushallgatók is készülnek az OTDK-ra

A pszichológushallgatók is készülnek az OTDK-ra

0

/

0

0

/

0