A női és a férfi ELTE SEK-csapat is dobogós lett a Futsal MEFOB-on

Kleinhappel Miklós Fotó: Simó Szabolcs/BEAC | 2019.06.17.
A női és a férfi ELTE SEK-csapat is dobogós lett a Futsal MEFOB-on

Az ország legjobb egyetemi futsalcsapatai a Futsal Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) négyes döntőjén június 5–6-án Budapesten, a Ludovika Arénában versengtek egymással.

A döntőbe jutásért a női csapatok között a Testnevelési Egyetem (TF) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem mérkőzésén a TF kiemelkedően játszott, viszont a másik csapatot megelőzve (5:2 és 4:4) a szombathelyi csapat jutott a döntőbe. A férfiaknál a Széchenyi István Egyetem, a Pannon Egyetem és az ELTE Savaria Egyetemi Központ (SEK) hármasból az utóbbi jutott a nyolc közé, majd a Miskolci Egyetemmel szemben sikerült a fináléba kerülnie.

A nőknél az ELTE Budapest elleni elődöntő a SEK számára nagy vereséggel zárult (11:0 /8:0/), mondhatni, a papírforma szerint, hiszen míg az ellenfél sportolói futsal bajnokságban játszanak, addig a szombathelyiek közül senki. A harmadik helyért a Debreceni Egyetem nem állt ki, így a bronzérmet a szombathelyi csapat kapta. A csapat tagjai: Nagy Bianka, Tauker Mónika, Király Ramóna, Baumann Kinga, Bozzay Eszter, Somogyvári Dalma. Edző: Sákovics Péter.

A férfi elődöntőt a SEK és a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) csapata játszotta, 4:2-es (1:0) eredménnyel. (Gólszerzők: Héra 2, Sipos, Németh.) A rendkívüli színvonalas és izgalmas mérkőzésen az utolsó percekben nyerte meg a meccset a szombathelyi csapat az NB I-ben futsalozó BME csapatával szemben, amely címvédőként érkezett.

A döntőben szintén bajnokságban (NB II) játszó ELTE Budapest volt a SEK ellenfele. A mérkőzésen sokáig jól tartotta magát a szombathelyi csapat, de az előző napi nagy terhelés és a kevés csere lehetősége végül az ellenfélnek kedvezett. (ELTE BP–ELTE SEK 5:1 /1:0/; gólszerző: Németh.) A második helyet megszerzett csapat tagjai: Tyukász Péter, Rácz Bence, Héra Csanád, Németh Márk, Sipos Gergő, Takács Soma, Ferencz Zoltán, Szőts Máté. A megmérettetésen a legjobb kapusnak járó különdíjat Tyukász Péter érdemelte ki. Edző: Sákovics Péter.