A legjobb kis értékőrzők vetélkedtek a SEK-en

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2018.06.12.
A legjobb kis értékőrzők vetélkedtek a SEK-en

Itt vagyok otthon címmel általános iskolásoknak és középiskolásoknak szóló értékőrző vetélkedőt szervezett az ELTE Környezettudományi Centrum és az ELTE Savaria Kémia Tanszék, amelynek döntőjét június 8-án tartották a Savaria Egyetemi Központban.

A verseny célja az volt, hogy segítségével a diákok megismerkedjenek lakóhelyük természeti környezetével, népi kultúrájával és a helyi közösség értékeivel.

Dr. Németh István, az ELTE szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettese köszöntőjében emlékeztette a diákokat, hogy a világ digitális forradalom előtt áll, ezért tíz év múlva a műszaki, természettudományi és informatikai tudással rendelkező emberek lesznek a társadalom meghatározói. „Számotokra most nem az a legfontosabb, hogy ki nyeri ezt a vetélkedőt, hanem hogy tudjátok, jó irányba tartatok” – hangsúlyozta a rektorhelyettes, arra utalva, hogy a digitalizáció és az automatizálás korában az igazi érték a tudás.

Az általános iskola 5–8. évfolyamos és a középiskola 9–11. évfolyamos diákjaiból álló két–négy fős csapatok tagjai a vetélkedő első fordulójában mobiltelefonjuk segítségével online adatgyűjtést végeztek. Az adatgyűjtés során három modulból lehetett választani: az elsőben az élő és élettelen természeti értékeket, a másodikban az épített környezetet, az ipari és a műszaki megoldásokat, a harmadikban a kulturális örökséget és a hagyományokat kellett feltérképezni a diákok lakóhelyén.

A döntőn a legjobb teljesítményt nyújtó tizenkét csapat vehetett részt. A végső megmérettetésen a csapatoknak be kellett mutatniuk az általuk elkészített filmet vagy prezentációt, ezt követően az ökológiai lábnyom témaköréhez kapcsolódó interaktív vetélkedő következett, végül környezetvédelmi totót töltöttek ki a diákok.

A döntő eredményeit az ELTE Savaria Kémiai Tanszék honlapján teszi közzé.

A vetélkedő megrendezését az EFOP-3.4.4-16 pályázat támogatta.

A legjobb kis értékőrzők vetélkedtek a SEK-en

A legjobb kis értékőrzők vetélkedtek a SEK-en

0

/

0

0

/

0