A karneváli jelmezpróba kulisszatitkai

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2018.08.29.
A karneváli jelmezpróba kulisszatitkai

Idén első alkalommal vesznek részt a SEK hallgatói a Savaria Történelmi Karnevál jelmezes felvonulásán. Szám szerint tizennégyen: hét lány és hét fiú. Augusztus 22-én délelőtt sor került a korhű darabok kiválasztására és felpróbálására.

A Weöres Sándor Színház (WSSZ) jelmeztárába indultunk Lenkai Nórával, a Savaria Campus Iroda vezetőjével és Szecsődi Tímeával, az ELTE BTK HÖK szombathelyi ügyekért felelős alelnökével, hogy kiválasszák és felpróbálják azokat a ruhákat, amelyekben a lányok felvonulnak.

A jelmeztárban Engler Felícia, a felvonulás egyik szervezője és Varga Alexandra, a WSSZ jelmeztárának vezetője segített értő szemmel és mozdulatokkal a kiválasztásban és a próbában.

Miután a hosszú, jelmezekkel tömött fogasokról előkerültek azok, amelyek átjutottak a korhűség rostáján, Nóra, Timi és Felícia egymás után öltötték magukra őket.

Timi képviselte az összes lányt, hiszen nyári szünet lévén többen a karnevál előtti napokban még nincsenek Szombathelyen, vagy egyéb elfoglaltságuk miatt nem volt nekik alkalmas az időpont. Gyorsan kiderült, hogy méretei alapján kire melyik ruha passzol, már csak az volt a kérdés, tetszik-e annak, aki majd belebújik. Timi ezért lefotózta a jelmezeket és azok leendő viselőinek „jóváhagyásra” elküldte a képeket.

A fiúkról eddig nem esett szó, de ők nem véletlenül nem vettek részt a próbán: jelmezeiket az egyetemtől kapják, talárban vonulnak fel, a fejükre Bocskai-sapka kerül.

Timi elmondta, a hallgatók "kaptak a lehetőségen", amikor felmerült az ötlet, hogy a SEK is részt vehet az idei felvonuláson, így hamar összejött a létszám.

A jelmezes felvonulás 24-én és 25-én 19 órakor kezdődött. A felvonulás útvonala volt: Történelmi Témapark – Thököly I. utca – Bejczy I. utca – Kossuth L. utca – Hefele M. utca – Berzsenyi D. tér – Széchenyi I. utca – Kőszegi utca – Mártírok tere – Király utca – Savaria tér – Szent Márton utca – Thököly I. utca – Történelmi Témapark. Egyéb részletek a rendezvény weblapján érhetők el, a Felvonulás menüpontra kattintva.

A karneváli jelmezpróba kulisszatitkai

A karneváli jelmezpróba kulisszatitkai

0

/

0

0

/

0