A hallgatók ötletei is megvalósulnak

Kleinhappel Miklós – Fotó: Kövecses Patrícia-archív | 2019.02.04.
A hallgatók ötletei is megvalósulnak

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ nyitott a hallgatói kezdeményezésekre, ez a campus családiasságának egyik lényeges eleme.

A szombathelyi hallgatói önkormányzat nem csupán a hallgatói ügyek intézésben, programok szervezésében jeleskedik, hanem tolmácsolja a hallgatók észrevételeit, javaslatait, igényeit a SEK vezetése felé.

Ám a különféle ötletek nem csak a HÖK közvetítésével jutnak el az illetékesekhez, közvetlenül hozzájuk is bizalommal fordulnak a hallgatók.

Így tett a sportszervező szakos Kövecses Patrícia is, aki alsó tagozatos kora óta táncol, és hip-hop tánccsoport létrehozásának gondolatával a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesületet (SZOESE) kereste meg. Az elképzelés gyorsan zöld utat kapott, miután kiderült, hogy van igény egy ilyen tánccsoportra. Olyannyira, hogy a létszám egyre nő, már a második féléven vannak túl.

„Heti két edzésünk van, kedden és csütörtökön. Ebben a félévben újdonság volt, hogy az edzéseken történő részvétellel a sportszakmai gyakorlatot is lehetett teljesíteni. Nagyon lelkes a csapatunk, és már nem csak szakesten, hanem egyéb rendezvényeken is meg tudtuk mutatni, mit tudunk” – tudtuk meg Patríciától.

Hasonló kezdeményezéssel fordult a SZOESE-hez a tanító szakos Zelkó Réka, ő zumbaórákat szeretett volna tartani. Mint azt az ELTE hallgatói lapjának, az ELTE Online-nak az előzményekről szólva elmondta, a szaktársai közül többen is szívesen jártak volna zumbára, és amikor érdeklődni kezdett, az egyetemen hogyan lehetne ezt megvalósítani, mindenki segítőkész volt. A tavaly tavaszi félévben keddenként el is kezdődtek a zumbaórák. Sőt, Réka időközben zumbaoktatói képesítést szerzett, és az őszi félévben az órákat már egy szintén képesítéssel rendelkező hallgatótársával tartja.

Természetesen ez csak két példa, ám cseppben a tengerként megmutatják, hogy ha a Savaria Egyetemi Központ hallgatóinak olyan ötleteik, javaslataik vannak, amelyek többek igényével találkoznak, akkor a lehetőségekhez képest semmi sem áll a megvalósulás útjába.