A Gépipari Tudományos Egyesület kitüntette oktatónkat

Szöveg: ELTE SEK – Fotó: Nagy Gellért | 2024.05.30.
A Gépipari Tudományos Egyesület kitüntette oktatónkat
Bak Árpád, az ELTE Savaria Egyetemi Központban található Savaria Műszaki Intézet oktatója a Gépipari Tudományos Egyesület (GTE) májusi küldöttgyűlésén Egyesületi Érmet vehetett át.

Az egyetemi docens 

a GTE szombathelyi szervezetének létrehozásában betöltött meghatározó szerepe mellett a Techtogether műszaki verseny ELTE-s csapatának megalapításáért és menedzseléséért

érdemelte ki az elismerést, számolt be róla weboldalán az ELTE Informatikai Kar.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ duális gépészmérnök alapszakos hallgatóiból alakult Szombathelyi Gépész csapat 2018-ban bronzérmet, 2019-ben ezüstérmet, 2020-ban aranyérmet szerzett a mérnökhallgatók számára évről évre megrendezett versenyen. A 2020-as év második Techtogether versenyén egy 3D nyomtatott, 22. századinak kinéző matchbox autóval másodikok lettek, 2021-ben a csapat a bronzérem mellett négy különdíjjal térhetett haza. A 2022-es Techtogethert ismét az ELTE szombathelyi hallgatói nyerték meg, 2023-ban egy újabb ezüstérmet, 2024-ben pedig bronzérmet szereztek.

A Gépipari Tudományos Egyesület az ország egyik legnagyobb, műszaki értelmiséget összefogó, tudományos, társadalmi szervezete, a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetségének (MTESZ) egykori tagja. Jelenleg több mint 1000 egyéni és vállalati tagot számlál, 27 szakosztállyal, az ország egész területére kiterjedő regionális, megyei és városi szervezetekkel, ezáltal egyedülálló országos szakmai lefedettséggel rendelkezik.