250 ezer forint gyűlt össze jótékony célra a Gólyabálon

Kleinhappel Miklós – Fotó: ELTE HÖK Savaria | 2018.11.20.
250 ezer forint gyűlt össze jótékony célra a Gólyabálon

Sokszor bebizonyosodott már, hogy az ELTE szombathelyi képzésein tanuló hallgatókat nem kell győzködni, ha segítésről van szó.

A helyi hallgatói önkormányzat, az ELTE HÖK Savaria szervezésében november 16-án tartotta idei Gólyabálját a Savaria Egyetemi Központ. A rendezvény helyszíne a szombathelyi Tóvendéglő volt, ahol ezúttal nem csupán az önfeledt szórakozásról szólt az este. A SEK hökösei és dr. Németh István, az ELTE szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettese kitalálták, hogy a tombola bevételét jótékony célra ajánlják fel.

A részletekről Szabó Christopher, az ELTE Hallgatói Önkormányzatának szombathelyi alelnöke elmondta, a hallgatók között és a hökös megbeszéléseken is rendszeresen felmerül a jótékonyság témája. Családias, összetartó a Savaria Egyetemi Központ hallgatói közössége, amelynek tagjai nem csak egymásnak segítenek, legyen szó akár egyetemi véradásokról, amelyeken nagy számban jelennek meg, vagy egyéb kezdeményezésről. Az ELTE HÖK Savaria tagjainak legújabb ötlete az volt, hogy idén az elmúlt években már hagyományossá vált karácsonyi adománygyűjtést előbbre hozzák, a Gólyabálon eladott tombolákból származó bevételt jótékony célra ajánlják fel.

Szecsődi Tímea, az ELTE Bölcsészettudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának szombathelyi alelnöke hozzátette, az elmúlt hetekben minden szombathelyi hökös azon dolgozott, hogy minél több tombolatárgy gyűljön össze. A tombolák nagyon gyorsan elfogytak, olyan hallgatók is akadtak, akik a kezdeményezés kedvéért ötven vagy éppen száz tombolát vettek. Ezen kívül a bál résztvevői adományládába is dobhattak pénzt; az adományozók között volt dr. Németh István rektorhelyettes is. Összesen 250 ezer forint gyűlt össze, ami egy egyetemistákból álló jótékonysági szervezethez, az Amigos a gyerekekért alapítványhoz kerül. Az alapítvány kórházban fekvő, súlyosan beteg gyermekek nyelvtanulását segíti, így motiválva őket a gyógyulásra.

Az adományt a hallgatók és a rektorhelyettes közösen adják majd át a közeljövőben.