Üzenet a jövőnek

Kleinhappel Miklós Fotó: Lenkai Nóra | 2019.07.17.
Üzenet a jövőnek

Időkapszula került az ELTE Savaria Egyetemi Központ (SEK) rektorhelyettesi irodájának ablakkeret feletti falrészébe.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, az egyetem Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban (KEHOP) 2018 őszén elnyert pályázata révén március 18-án elkezdődött a SEK A–épületi nyílászáróinak cseréje. A szakemberek az 5.2.2.16-2017-00112 számú, Az ELTE szombathelyi telephelyének energetikai fejlesztése elnevezésű projekt keretében a százéves ablakokat, szám szerint csaknem négyszázat július végéig újakra cserélik. A beruházás 320 millió forintból valósul meg.

Az A–épület földszintjén található Savaria Campus Irodában cikkünk publikálásának idején, július 8-án, hétfőn második napja tart a nyílászárócsere. A régi ablakok kibontása és az új nyílászárók beépítése már megtörtént, a következő napokban sor kerül a vakolat helyreállítására és a fal festésére is.

Utóbbiak előtt az iroda munkatársai időkapszulát készítettek: stílusosan egy ELTE-s kulacsban helyezték el Németh Istvánnak, az ELTE szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettesének a SEK weblapján olvasható köszöntőjét, egy interjú szövegét, amely az egyetem szombathelyi kötődésű rektorával készült, az ELTE SEK Campus Hírlevelének legutóbbi számát, az A–épület fotóját, az egyetemi központnak a beruházásról annak félidejében készült, meg a két nappal korábbi Diplomaosztó ünnepségről szóló tudósítását, a megyei napilap hétfői számát, amelyben ugyancsak olvasható beszámoló a rendezvényről, valamint ELTE-s ajándéktárgyakat.

Az időkapszula a rektorhelyettesi iroda ablakkeret feletti falrészébe került, hogy azt valakik a közeli vagy a távoli jövőben majd megtalálják, és ízelítőt kapjanak arról, mi minden történt a Savaria Egyetemi Központban 2019 nyarának elején.