Új közösségi tér a könyvtárban

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2019.02.15.
Új közösségi tér a könyvtárban

A Savaria Egyetemi Központ könyvtárában közösségi teret alakítottak ki az elmúlt hetekben, ahol még társasjátékozni, valamint becsületkasszás rendszerben teázni és kávézni is lehet.

 

Ez a hét még a tavaszi félév regisztrációs időszaka, de február 11-én elkezdődik a tanítás a SEK-en. A vizsgaidőszakot maguk mögött tudó hallgatókat új közösségi tér várja a könyvtár második emeletén.

A részletekről Csuk Csaba egyetemi főtanácsostól megtudtuk, elsősorban olyan tanulási tér kialakítása volt a cél, ahol a hallgatók már nem csak a számítógépek elé ülhetnek le, hanem a körbeülhetik a közelmúltban kihelyezett asztalokat, sőt, a Pável Ágoston-emlékszoba is rendelkezésükre áll, ahol a nyelvész eredeti íróasztala és könyvszekrénye kapott helyet. Ha valakinek társasjátékozni támad kedve, megteheti – nem csak magyar, hanem angol, német és finn nyelvű játékok közül is választhat. A közösségi térben becsületkasszás rendszerben bárki készíthet magának teát vagy kávét.

A könyvtár nyitvatartásáról és a társasjátékok listájáról a létesítmény weblapján lehet tájékozódni: http://sekkonyvtar.elte.hu/

Új közösségi tér a könyvtárban

Új közösségi tér a könyvtárban

0

/

0

0

/

0