Tanulmánykötet Vörös Ferenc 60. születésnapja alkalmából

18 írást tartalmaz.

Tóth Péter | 2019.02.04.
Tanulmánykötet Vörös Ferenc 60. születésnapja alkalmából

2017 decemberében Vörös Ferencet barátai, kollégái és tisztelői 60. születésnapja alkalmából egy tanulmánykötettel köszöntötték. Egy év elteltével a kötet nyomtatásban is megjelent. Címe: „A véges végtelen. Tanulmányok Vörös Ferenc 60. születésnapjára”.

A kötet 18 nyelvészeti és irodalmi témájú írást tartalmaz, emellett közli az ünnepelt publikációs tevékenységének bibliográfiai adatait.

A kötetet az ELTE SEK Magyar Nyelvtudományi Tanszékének két oktatója, Hajba Renáta és Tóth Péter szerkesztette. A könyv a Savaria University Press kiadásában jelent meg. Megjelentetését dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere is támogatta.

Ünnepeltünk – aki intézményünk régi diákja, jelenleg a Magyar Nyelvtudományi Tanszék oktatója és vezetője – évtizedek óta a magyar névtudomány elhivatott és elismert kutatója. Munkabírása, szorgalma, szakmai elhivatottsága és igényessége jól ismert azok előtt, akik a közelében dolgoznak. Lelkesen szervez, kutat, tanulmányokat ír, köteteket szerkeszt szinte fáradhatatlanul. Diákjai mindig tisztelettel és szeretettel beszélnek róla.