Szezonkezdés Kívés-módra: a fiú győzelemmel, az apa bronzéremmel startolt

SEK | 2019.04.09.
Szezonkezdés Kívés-módra: a fiú győzelemmel, az apa bronzéremmel startolt

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SZoESE) versenyzője és atlétaedzője (fiú és édesapja), Kívés Bendegúz és Kívés István is rajthoz állt egy versenyen a közelmúltban.

Kívés Bendegúz, az extrém kihívások szerelmese annak ellenére biztatóan kezdte a 2019-es szezont, hogy a nagy létszámmal működő Spartan Race-szel és az izgalmas Ninja Variorral ellentétben futás nem volt, csak az erő és az ügyesség számított a március 19-én megrendezett Első nemzeti akadályfutás és cross training fesztiválon.

Az Angyalföldön, csarnokban, párosával indítva kieséses rendszerben zajló programban mászások, függeszkedések szerepeltek. A spécin kiépített pályán Kívés Bendegúz minden selejtező futamát megnyerte, mindig javítva az addigi időeredményén. Így volt ez a döntőben is, ahol 1 perc 36 mp-es idővel győzni tudott.

Bendegúz legközelebb március 31-én versenyez Nagykanizsán az első hazai Spartan race elit futamában.

Kívés István Tihanyban, a Félsziget kupán állt rajthoz március 24-én.

A Félsziget kupa a hazai országúti kerékpározás nyitóversenye. Mondhatni, klasszikus, hiszen hazai szinten mindenki rajthoz áll – amatőr és igazolt versenyző –, aki majd az év során versenyezni szeretne. A gyönyörű környezet mellett különlegessége a versenynek, hogy öt futamot rendeznek a különböző életkori és nemenkénti kategóriák számára – különböző távokon, több-kevesebb körön.

Kívés István, aki a futást váltotta néhány éve kerékpárra, a Senior 2-es kategóriában rajtolt. Pontosan húsz fő alkotta a mezőnyt.

A remek domborzatú pályán két körön kb. 25 km volt a mi távunk- értékelt Kívés István. Az erős emelkedőkön szétrázódott a mezőny, egy idő után már csak négyen maradtunk az élbolyban. Élvezetes, gyors iramú verseny volt, közel 36-os átlagot mentünk. A hajrá egy kb. 400 m-es erős emelkedőn volt. Az ott kibrusztolt 3. helyemmel kifejezetten elégedett vagyok. Legközelebb időfutam versenyek lesznek, ha megfelelő lesz az időjárás, ezekre is megyek.