Sportcipőt húzott az egész egyetem

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2018.09.24.
Sportcipőt húzott az egész egyetem

Szeptember 20-án az Eötvös Loránd Tudományegyetem sportolással ünnepelte az UNESCO Egyetemi sport nemzetközi napját. Ahogy Budapesten, úgy Szombathelyen is tanítási szünet volt ezen a napon. A Savaria Egyetemi Központ számos programmal várta a mozogni vágyó hallgatókat egész nap.

Az UNESCO 2015. novemberi közgyűlésén szavazta meg, hogy szeptember 20-a az Egyetemi sport nemzetközi napja legyen – írja a részletekről honlapján a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség (MEFS). A nap célja többek között, hogy a felsőoktatásban is ráirányítsa világszerte a figyelmet a sport fontosságára. A MEFS és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája sikerrel kezdeményezte, hogy minden magyar felsőoktatási intézmény csatlakozzon a naphoz, és ennek keretében egyetemi sportnapot tartsanak az intézményekben, melyet a Magyar Rektori Konferencia is támogat. A MEFS 2016 óta rendezi meg a felsőoktatási intézményekkel közösen az óriási sikernek örvendő Egyetemi sport nemzetközi napját. A világ több, mint százmillió egyetemistájához csatlakoztak ezzel a magyar hallgatók is.

A Savaria Egyetemi Központban a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület szervezésében közös bemelegítéssel kezdődött a programsorozat, majd különböző helyszíneken indultak a mérkőzések, asztalitenisz, kosárlabda, röplabda és labdarúgás várta a hallgatókat, de honvédelmi sorversenyen is részt lehetett venni. Közben az udvaron főzőversenyen mutathatták meg a vállalkozó kedvű csapatok, hogy milyen finom bográcsos ebédet tudnak készíteni. A rendezvényt délután kajakozás és kenuzás zárta a Csónakázótavon.

Sportcipőt húzott az egész egyetem

Sportcipőt húzott az egész egyetem

0

/

0

0

/

0