Senki sem maradt vers nélkül

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2019.04.16.
Senki sem maradt vers nélkül

A magyar költészet napján rendhagyó magyaróra, vers-szelfikből összeállított videó és folyosókon elhelyezett versrészletek várták az irodalomkedvelőket az ELTE Savaria Egyetemi Központban (SEK).

1964 óta április 11-e, József Attila születésnapja a magyar irodalom ünnepe. A magyar költészet napján országszerte rendeznek irodalommal kapcsolatos programokat.

AZ ELTE SEK-en délelőtt dr. Goda Imre irodalomtörténész, a magyar irodalom tanszék nyugalmazott docense tartott rendhagyó magyarórát, amelyen saját előadásában – főképp Ady Endre költeményei közül – több vers is elhangzott.

Ezt követően az A–épületi aulában található televízión az érdeklődők megtekinthették azt a vers-szelfikből összeállított rövid videót, amelyben Nagy Gáspár Helyzetjelentés Vörösmartynak című versének egy-egy részletét szavalják el irodalomkedvelő hallgatók.

Ám azok sem maradtak vers nélkül, akik nem magyar szakosok, vagy nem tudtak ott lenni a fenti programok egyikén sem. Ők hallgatótársaiknak köszönhetően a folyosókon elhelyezett versrészletekből válogathattak kedvükre – a nekik tetszőt akár magukkal is vihették.