Sándor Tamás kerékpáros időfutam MEFOB-győztes

SEK | 2019.04.16.
Sándor Tamás kerékpáros időfutam MEFOB-győztes

Tahitótfaluban rendezték meg az Amatőr Kerékpárosok Szövetsége országúti kerékpározás szezonjának második fordulóját és vele együtt az időfutam Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB) is április 7-én. Szombathelyt az ELTE Savaria Egyetemi Központ Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület színeiben Szöllősy Virág, Sándor Tamás, és Kívés István képviselte.

A körülbelül háromszázötven résztvevő tizennyolc kilométeres, teljesen sík oda-vissza pályán versenyzett. Az idő gyönyörű volt, a szervezés pedáns, és szinte teljes volt minden korcsoport mezőnye. Harminc másodpercenként rajtoltak a versenyzők. Ha valakit utolértek, tilos volt beállni a gyorsabb mögé, és a KRESZ szabályait be kellett tartani.

A versenyen Sándor Tamás szerepelt a legjobban, aki elmondta, merész elvárásokkal jött a versenyre.

"Jól sikerült a felkészülésem, már látszott a korábbi edzéseken, hogy kezd jó lenni a formám. A rajt után kellemetlen széljárás fogadott, nem jöttem rá, hogy szemből, oldalról vagy hátulról kapjuk a szelet. Ez látszott abból is, hogy hasonló tempót tudtam mind odafelé, mind visszafelé menni. Menet közben azért éreztem, hogy jól haladok, szinte végig 45 fölött mutatott a kilométeróra. Közel két és fél percet javítottam a korábbi időmhöz képest, így a 18 km-en 24:51-es időt repesztettem (43,5 km/h), ami beváltotta a legmerészebb álmaimat is. Nehéz volt kivárni, míg mindenki célba ért; a pillanatnyi eredmények feldolgozása is hosszadalmas volt, végig „tűkön ültem”. Sokáig kategóriámban, az Elit I-ben dobogón álltam, ám végül 7 másodperccel leszorulva ott ötödik lettem. De a végén nagy volt a boldogság. Az eredményhirdetés során háromszor hívtak ki. A legfontosabb és legnagyobb dicsőség, hogy egyéniben MEFOB-győztes lettem. Az ELTE csapatával megnyertük a MEFOB csapatversenyt, emellett pedig díjazták a Budapesti Egyetemi Bajnokságot, az még egy aranyérmet jelentett."

Szöllősy Virág 35:07-tel (30,8 km/h) kategóriájában a 19. lett, az egyetemi bajnokságban pedig 4.helyezést szerzett. Kívés István hozta a két héttel ezelőtti jó formát, 28:39-es idővel (37,7 km/h) kategóriájában az ötödik legjobb eredményt érte el.