MEFOB-győztes az ELTE országúti kerékpároscsapata

Kívés István | 2018.06.28.
MEFOB-győztes az ELTE országúti kerékpároscsapata

A Tomka János, Sándor Tamás, Grunda Dávid összetételű csapat a dobogó tetejére, emellett egyéniben Dávid az ezüst-, János a bronzérmes helyre is felállhatott június 10-én Gyömrőn.

Rendszeresen Gyömrő ad otthon az Országúti Kerékpáros Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokságnak (MEFOB).

A legutóbbi verseny nyílt volt, komoly mezőny gyűlt össze. Szombathelyről két versenyző, Tomka János és Sándor Tamás utazott a versenyre.

A versenyről János szemszögéből készült beszámoló kiválóan visszaadja a hangulatot: "Ebben az évben majdnem az összes versenyen, ahol rajthoz álltam, sikerült dobogóra férni, most is reménykedtem a jó eredményben. Bemelegítettünk majd beálltunk a rajtba. A táv nem volt túl hosszú (80 km) ezért már az elejétől kezdve erős volt a tempó. Tamással mindketten az élmezőnyben voltunk, sajnos a rossz utak és a nem túl magabiztos kerékpárosok miatt sok bukásra, defektre került sor; mi ezekből kimaradtunk. Az utolsó 10 kilométeren még mindig körülbelül 30 kerékpáros tekert elöl, így megpróbáltam egy szökési kísérletet is. Sajnos 3 km-nél többet nem sikerült elöl tölteni, mert több erős csapat is volt a mezőnyben, amelyek felhúzták a sort. Ebből tudható volt, hogy sprinthajrá lesz a végén. A célegyenesre ráfordulva már nagyon nagy volt a tülekedés, mindenki elöl, de mégis szélárnyékban akart helyezkedni -– könyökösök jobbról, balról. Nem akartam a végén összetörni magam, így szélen próbálkoztam. Még 200 m sprint... és vége. Harmadik lettem. Az elsővel és a másodikkal is egy idővel, mégis szemmel látható különbséggel értem be; kicsit sajnáltam, mert ha valamivel erőszakosabb vagyok a helyezkedésben, akkor meglehetett volna az első hely is. De mint tudjuk, a sportban nincs volna, így maradt a harmadik hely. Tamás is nagyon szépen jött, ő 6. lett. A 80 km-t 42 km/h átlagsebességgel abszolváltuk. Kis pihenés, levezetés, majd következett az eredményhirdetés. Egyéniben kiszólítottak a 3. helyre, de ezután következett a meglepetés, mert a csapatversenyben az első helyre hívtak. Tamás, egy budapesti ELTE-s srác, Grunda Dávid, akiről nem is tudtunk, és jómagam alkottuk a csapatot. Mindhárman az élbolyban érkeztünk, így lett összeadódott időeredményünk nekünk lett a legjobb az összes csapat közül. Egy eredményes napot sikerült zárni, és reméljük, hogy ezen eredményekkel öregbíteni tudtuk a 'nagy' ELTE, és talán a szombathelyi campusunk hírnevét is."