Marokkóban folytatódott a Sákovics-sikersorozat

SEK | 2019.04.09.
Marokkóban folytatódott a Sákovics-sikersorozat

Nagyszerű eredményekkel kezdte az évet Sákovics Péter racketlonban. Most azonban az ELTE SEK Sporttudományi Intézet oktatója a március 19–24. között Marrakeshben megrendezett ITF szenior tenisz versenyen egyéniben és párosban is az első helyen végzett a +60-as kategóriában és ezüstérmes lett a +45-ös párosok között.

Sákovics egyéniben kiemeltként az olasz Ciri ellen kezdett, és három órás nagy csatában sikerült felőrölnie a technikailag jobb ellenfelét.

Az elődöntőben francia riválisát egy viszonylag könnyebb meccsen búcsúztatta Sákovics.

A döntő minden igényt kielégítő volt, hiszen több, mint három órán át tartott, és csak rövidítésben dőlt el a szombathelyi teniszező javára.

Az egyéni döntő után csupán átöltözésre volt idő, és már indult is a +60-as páros döntő, ahol Sákovics Péter a budapesti Erdei Ferenc oldalán aratott sikert egy ausztrál–német páros ellen hátrányból fordítva.

Ezután következet a +45-ös páros döntő, amelyben Sákovics Péter a szintén szombathelyi Gál Zoltán partnereként állt sorompóba, több, mint öt óra tenisszel a lábában. Az első szett elvesztése után sikerült felvenni a jóval nagyobb tempót, mint a +60-as döntőben volt, és jött is az egyenlítés, meg az orkán erejű szél, amihez az ellenfél jobban alkalmazkodott, és nyert a rövidítésben.

A két arany és egy ezüstérem azt jelentette, hogy Sákovics Péter lett a torna legeredményesebb játékosa.