Letölthetők Fűzfa Balázs középiskolai irodalomtankönyvei

Kleinhappel Miklós | 2020.05.04.
Letölthetők Fűzfa Balázs középiskolai irodalomtankönyvei

Az élmény- és érettségi-központú kötetek a Magyar Elektronikus Könyvtárban (MEK) érhetők el, tanári útmutatóikkal együtt.

Fűzfa Balázsnak az elmúlt hetekben egyszerre több könyve is felkerült a MEK-be, egyik a húszezredik tételként. 

Az ELTE szombathelyi Magyar Irodalomtudományi Tanszék egyetemi docensének 2008 és 2011 között megjelent, műszövegeket is tartalmazó középiskolai irodalomkönyvei felépítésüket, szemléletüket és beszédmódjukat tekintve is újszerűek: a megszokott, egyenes vonalú – irodalomtörténetre alapozott – szerkezet helyett koncentrikus körökben szervezik meg a tananyagot.

Könyvei írásakor a szerző az irodalom „egyben” és mindig egyszerre való létezését tekintette elsődleges szempontnak, ezért elsősorban a jelenségek mögötti összefüggések megragadására koncentrált.

A négy élmény- és érettségi-központú kötet a kiadó Krónika Nova jóvoltából tanári útmutatóikkal együtt elérhetővé vált a Magyar Elektronikus Könyvtárban, ahonnan ingyenesen letölthetők.

Fűzfa Balázs MEK-ben megtalálható könyvei között szerepelnek a szerkesztésében 2007 és 2013 között megjelent A 12 legszebb magyar vers című konferenciasorozat kötetei is.

A tankönyvekért és tanári útmutatóikért kattintson az alábbi linkekre:
*Irodalom_09
*Irodalom_10
*Irodalom_11
*Irodalom_12
*Tanári útmutatók

Fűzfa Balázsnak az elmúlt hetekben egyszerre több könyve is felkerült a Magyar Elektronikus Könyvtárba. Közöttük április 27-én Ottlik Géza Iskola a határon című regényéről készült monográfiája a húszezredik tételként.

A MEK a magyar internet egyik legrégibb és legismertebb, máig folyamatosan gyarapodó tartalomszolgáltatása. 1995 óta gyűjti a könyv jellegű digitális vagy digitalizált dokumentumokat, húsz éve már az Országos Széchényi Könyvtár keretein belül.