Kínai alapszak indul a Savaria Egyetemi Központban

Kleinhappel Miklós – Fotó: illusztráció (SEK-archív/Kleinhappel Miklós) | 2019.01.14.
Kínai alapszak indul a Savaria Egyetemi Központban

 

Vidéken csak Szombathelyen van lehetőség Keleti nyelvek és kultúrák alapszakos bölcsész, kínai szakirányon diplomát szerezni.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ szeptemberben hat féléves kínai alapszakot indít. A képzés Budapesten az Eötvös Loránd Tudományegyetemen kívül csak egy intézményben elérhető, vidéken pedig mindössze Szombathelyen.

A szakleírás szerint a képzés célja olyan, gyakorlati ismeretekkel is rendelkező bölcsész szakemberek képzése, akik átfogó ismeretekkel rendelkeznek az orientalisztika területén: részletesen és alaposan ismerik Ázsia népeit, országainak kultúráját, továbbá a kínai kultúrát, történelmet, irodalmat. Az alapoktól induló nyelvi képzés végére a hallgatók kínai nyelvből B2 (vagy C1) szintű nyelvvizsga letételéhez szükséges nyelvtudásra tesznek szert.

A keleti nyelvek és kultúrák (kínai) alapszakos bölcsészdiploma elhelyezkedési lehetőséget biztosít hazai és nemzetközi cégeknél, fordítóként, a médiában és sajtóban, önkormányzati és állami hivatalokban, az idegenforgalomban.

A szeptemberben induló képzések már böngészhetők a felvi.hu portálon, de a lista január végéig frissül. Fontos, hogy a szombathelyi képzéseket az ELTE-karok alatt kell keresni, úgy, hogy a szak nevének végén zárójelben szerepel a „Szombathely” szó.

Az ELTE SEK felvételi oldala itt érhető el.