Karácsonyi hangulatot teremtettek

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2018.12.13.
Karácsonyi hangulatot teremtettek

Évtizedek óta tartó hagyomány, hogy a Savaria Zenepedagógiai Tanszék adventi hangversenyt rendez. Idén sem volt ez másként.

A tanszék Liszt-terme alkalomhoz illő, hangulatos karácsonyi dekorációt kapott, december 13-án este a tanszék oktatói és hallgatói ide várták a zenebarátokat.

Köszöntőjében dr. Pozsonyiné Falusi Anikó tanszékvezető-helyettes elárulta, már az adventi hangverseny előkészületei is felemelő érzéssel töltik el a szervezőket, hiszen céljuk az, hogy olyan műsort állítsanak össze, amely révén a hallgatóság ki tud szakadni a mindennapok felfokozott tempójából. „A zene jó eszköz, hogy segítségével a lényegre koncentrálhassunk” – tette hozzá dr. Pozsonyiné Falusi Anikó, hangsúlyozva, hogy az évről évre megtartott karácsonyi koncertek nem válhatnak unalmassá, hiszen a gazdag zenei anyag mellett az egyes koncerteken minden évben újabb hallgatók csillogtathatják meg tehetségüket, „új arcokat, személyiségeket, lelkeket, szíveket” ismerhet meg a közönség. A tanszékvezető-helyettes áldott, szent karácsonyt kívánt mindenkinek, aki meghallgatta az oktatók és a hallgatók által előadott műsort, amelyben ismert karácsonyi dallamok mellett elhangzottak többek között Schubert, Schumann, Franz Strauss és Debussy művei, ünnepi hangulatot teremtve segítségükkel.

Karácsonyi hangulatot teremtettek

Karácsonyi hangulatot teremtettek

0

/

0

0

/

0