Háromezerből a legjobb harmincegy kis "történész" versenyzett a SEK-en

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2018.04.22.
Háromezerből a legjobb harmincegy kis

Idén tizenkilencedik alkalommal rendezte meg a Savaria országos történelemverseny döntőjét az ELTE Savaria Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ (SRPSZKK).

Péntek délután kísérőik társaságában a Savaria Egyetemi Központban gyűlt össze az ország minden részéből érkezett harmincegy kilencedikes és tizedikes középiskolás, akik az elmúlt hónapokban sikerrel vették az akadályokat, és a döntőbe jutottak.

Egy kanizsais diák által szavalt verset követően dr. Bakó Balázs a szervezők nevében köszöntötte a megjelenteket, és felidézte: közel háromezer diák indult a Savaria történelem versenyen, akik közül a megyei, illetve a fővárosi középdöntőbe négyszázgyolcvannyolcan jutottak tovább. Nagy öröm minden évben ennyi történelem iránt fogékony diákkal találkozni – folytatta, és emlékeztette a diákokat arra, hogy a történelem gyakorlatias tudomány, így most azt várják tőlük, hogy mutassák meg, hogy tudják a gyakorlatban alkalmazni azt a sok ismeretet, amit eddig elsajátítottak. Ugyanakkor – emlékeztetett – a versenyhelyzetből fakadó izgalmak ellenére is élvezzék, hogy a történelem iránt érdeklődő társaik között vannak, éljenek az inspiráló közeggel.

A diákok először az írásbeli feladatokat oldották meg, szombaton pedig a szóbeli megmérettetés következett. 

Az eredményekről a SRPSZKK honlapján lehet tájékozódni.

Ahogy a korábbi években, úgy 2018-ban is a Savaria Egyetemi Központ adott otthont az általános iskola utolsó két évfolyamán tanuló diákok számára rendezett országos történelmi verseny döntőjének is. Erre – szintén az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ szervezésében – április 6–7-én került sor.

Háromezerből a legjobb harmincegy kis "történész" versenyzett a SEK-en

Háromezerből a legjobb harmincegy kis "történész" versenyzett a SEK-en

0

/

0

0

/

0