Gyurátz Réka: „Nagyon vártam, hogy ELTE-s diáknak mondhassam magam”

Kleinhappel Miklós – Fotó: archív (hungarysport.hu / Bodorkós Máté) | 2019.01.14.
Gyurátz Réka: „Nagyon vártam, hogy ELTE-s diáknak mondhassam magam”
Az ifjúsági világbajnok, junior világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes kalapácsvető Gyurátz Réka a Savaria Egyetemi Központ sportszervező alapszakos hallgatója boldog, hogy ELTE-s diplomát kap majd.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem lapja, az ELTE UNIverzum legutóbbi számában folytatódott az ELTE-s diákélet – Campusportré a nyolc kar hallgatóinak szemével című sorozat, amelyben minden alkalommal egy-egy kar hallgatói mesélnek saját campusukról.

A legújabb cikkben a Szombathelyen tanuló Gyurátz Réka is megszólalt, elmondta: „Nagyon vártam, hogy ELTE-s diáknak mondhassam magam.” Boldog, hogy ennek a nagy hírű és nagy múltú iskolának a diplomáját kapja majd meg.

Réka az órákról szólva kifejtette, sok mindenről tanul, a gazdasági tárgyaktól a marketingig terjed a paletta, és vannak sportos órái is. „Az oktatók igyekeznek a mindennapokból is példákat hozni, így jobban megismerkedhetünk a megszerzett tudás gyakorlati hasznosításával” – tette hozzá.

Rékának ugyan nincs sok ideje és energiája arra, hogy még az egyetemen is sportoljon, de tudja, hogy a hallgatóknak rengeteg lehetőségük van mozogni. „Vannak sportági edzések is, ahol a tanárok mellett tehetséges, komoly szakmai tudással rendelkező hallgatók tartják a foglalkozásokat” – fejtegette.

Gyurátz Réka a hallgatói életet méltatva arról is beszélt, hogy az egyetem sok szabadidős lehetőséget nyújt, a szakokon belül pedig összetartó közösségek alakulnak ki, hiszen sokszor kell csapatban dolgozni akár az órák, akár az egyetemi rendezvények alkalmával.