Eljárásrend

Tisztelt Hallgató!

A Kormány 101/2020. (IV. 10.) rendelete alapján a nyelvvizsga hiányában ki nem bocsátott oklevelek a záróvizsgával rendelkezők részére kiadhatóvá váltak.

Ha Ön korábban az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központjában vagy jogelődjeiben (Nyugat-magyarországi Egyetem, Berzsenyi Dániel Főiskola) sikeres záróvizsgát tett, és nyelvvizsga hiányában nem kapta meg oklevelét, kérjük, hogy olvassa el a következőket és az oklevél kiadás során eszerint járjon el.

Az oklevél kiállítás előfeltétele az adategyeztetés, mely azért szükséges, hogy az oklevél tartalma pontos legyen, kézhezvétele mielőbb megtörténhessen. 
Kérjük, hogy az itt elérhető adategyeztési űrlapot töltse le, majd a letöltést követően géppel töltse ki és pdf-ként mentse el. A lementett pdf dokumentumot ügyfélkapun keresztül hitelesítse ezen a webhelyen. Az ügyfélkapu hitelesítés során a saját e-mail címét adja meg! A hitelesített dokumentumot a tanulmanyi@sek.elte.hu címre kérjük továbbítani.
Ügyfélkapu hiányában az adatokat a Belügyminisztérium központi adatnyilvántartója segítségével ellenőrizzük. A helytelen adatok megadása vagy elütés esetén az oklevélkiállítás időtartama jelentősen növekedhet. 
Ha a fenti azonosítások sikertelenek, akkor az intézmény személyi okmány hiánypótlásra szólítja fel az igénylőt. Figyelem! A feldolgozásnál az ügyfélkapun keresztül hitelesített adatlapokat kezeljük prioritásként.

A korábbi (április 30. előtti) ügyrend szerint elküldött igényléseket nem kell a fentiek szerint újból benyújtani, azok feldolgozása folyamatban van! 

Felhívom figyelmét, hogy az egyetemi ügyrendnek megfelelően az okleveleket az alábbi sorrendben állítjuk ki:
1. a 2013-at követően záróvizsgázottak számára,
2. a 2006 és 2013 között záróvizsgázottak számára,
3. a 2006. előtt záróvizsgázottak számára, időben távolodó sorrendben.

Az adategyeztető űrlapot munkatársaink a fenti sorrend figyelembevételével dolgozzák fel. Megadott elérhetőségein szükség szerint felveszik Önnel a kapcsolatot. Ha nem keresik, akkor az adatfeldolgozás során minden szükséges információ rendelkezésre áll, hogy az oklevelét kiállítsuk.

Tájékoztatjuk, hogy az oklevelet postai úton kézbesítjük az adategyeztetés során megadott címére. Személyes átvételre nincs lehetőség.

Tekintettel az érintett hallgatók magas számára, kérjük szíves türelmét az oklevele elkészültéig.