Együttműködés

Az ELTE Informatikai Kara és az AM DASZK Vépi Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma között.

Dr. Nemes József | 2019.03.14.
Együttműködés

Tavaly év végén kötött együttműködési megállapodást az ELTE Informatikai Kara és az AM DASZK Vépi Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma. Az Útravaló Ösztöndíjprogram Út a tudományhoz alprogram 2018/2019. tanév keretében a ”Robotok a mezőgazdaságban” című pályázat során megvalósítandó kutatási programot a két fél együttműködésben hajtja végre.

Az együttműködésben a Szakgimnázium részéről Fazekasné Marton Mónika szaktanár, valamint három tanuló, egy fő agrárgépész és két fő mezőgazdász tanuló, míg az egyetem részéről dr. Nemes József docens, valamint Vajda Virág, Iszak Martin és Gorza Martin technika, életvitel és gyakorlat szakos hallgatóval vesz részt.

A március 4-ével kezdődő héten már második alkalommal találkoztak a pályázatban résztvevők az egyetem B–épületében kialakított robot építő és programozó termében. A pályázat céljai között szerepel az egyetemi szakmai támogatás biztosítása a középiskolai tanulók számára, a pályázat címében megnevezett elméleti fejlesztések és gyakorlati megvalósítások számára.