Egyéni és páros győzelem a nemzetközi teniszversenyen

Kleinhappel Miklós – Fotó: Sákovics Péter | 2018.11.09.
Egyéni és páros győzelem a nemzetközi teniszversenyen

Sákovics Péter, az ELTE PPK szombathelyi Sporttudományi Intézet oktatója október 22. és 27. között Mallorcán, a Rafa Nadal Academy nemzetközi szenior teniszversenyen aratott szép sikereket.

Sákovics a +55-ös korosztályban indult, ahol két angol versenyző után egy osztrákot kellett legyőznie ahhoz, hogy döntőt játszhasson a második kiemelt svéd Christer Gardellel.

Oktatónk a megmérettetést értékelve kiemelte: a korosztály döntője duplán emlékezetes marad számára: egyrészt jó mérkőzésen kiváló játékkal két szettben (6:3, 6:1) legyőzte ellenfelét, másrészt a 32 éves spanyol Rafa Nadal (kétszeres olimpiai bajnok, jelenleg világelső) eközben a mellette lévő pályán készült a párizsi masters versenyre.

Az egyéni mellett párosban is tornagyőzelmet aratott Sákovics Péter, a szintén szombathelyi Gál Zoltán partnereként a +45-ös korosztályban.

Túl az elsőrangú körülményeken, a verseny hangulata is nagyszerű volt, mivel a világ legjobb teniszezője közvetlenségével elvarázsolt mindenkit. A szombathelyi játékosok aláírást is kaptak Rafa Nadaltól – tudtuk meg Sákovics Pétertől.