Egyéni csúcsok a szezon végén

SZOESE | 2018.11.16.
Egyéni csúcsok a szezon végén

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SZOESE) atlétái jó szezont zártak: mind egyéniben, mind csapatban több alkalommal szereztek országos bajnoki érmeket, győzelmet. A szezon végén pedig Kovács Attila és Horváth György új egyéni csúcsot futott; előbbi félmaratonon, utóbbi maratonon.

Kovács Attila október 14-én Grazban indult félmaratonon. A felmerült nehézségeket leküzdve, közel sem a legideálisabb körülmények között 71 perc 5 másodpercet teljesített. A dolognak annyi szépséghibája van, hogy mint utólag kiderült, elírták a nevét, és így, bár az elért eredménye a hazai U23-as ranglistán az első lenne, ezt a kiváló teljesítményt Szombathely Attila néven jegyzik majd az évkönyvek, és szinte semmi esély változtatni rajta.

Horváth György október 24-én Frankfurtban rajtolt maratonon. Kiváló hőmérsékleti viszonyok között zajlott a verseny, viszont helyenként erős szél volt. 30 km-ig egyenletes iramban teltek a kilométerei, tartotta a tervezett részidőket. Onnan azonban némileg lelassult, de még így is kiváló 2 óra 28 perces idővel ért célba. Ez jelen pillanatban a hazai abszolút ranglista 3. helyét jelenti Csere Gáspár és Jenkei Péter mögött.

Kívés István edző értékelése: "Mindkét versenyzőnk nagyon motiváltan versenyzett, elmondásuk szerint még bőven maradt tartalék teljesítményükben. Amennyiben sérülés, betegség nem hátráltatja őket, a következő szezonban további javulásra lehet számítani."